x

Stilisti za kosu o ključnim stvarima koje je vraćaju u život

Prirodna ulja za kosu intenzivno obnavljaju kosu, čine je jačom i sjajnijom, pa se preporučuje večer prije pranja bogato ih umasirati u kosu i vlasište.

Ako vam se kosa čini nepovratno oštećenom i frizer vam tvrdi da je jedino rješenje da je ošišate, a vi nikako niste zadovoljni tom opcijom, jedino je rješenje dati joj pažnje i njege više nego što ste to radili do sada. Istina je kako oštećenu kosu nikada ne možete vratiti u njeno prvobitno stanje, ali pomoći joj da izgleda ljepše i zdravije još uvijek možete.

Za početak, utvrdite koji je razlog takvih oštećenja, kemijski procesi poput čestog bojanja ili blajhanja, izvori topline poput pegli ili figara za kosu, nekorištenje proizvoda koji ju njeguju i hrane? Pokušajte izbaciti sve što je uništava i dodatno isušuje, pegla i figaro su zbilja dvije napravit će koje kosi nanose veliku štetu.


Opskrbite se proizvodima za kosu koju je ne samo njeguju nego i obnavljaju, a u sebi sadrže sastojke koji pomažu rekonstrukciji i obnavljanju oštećene kose, maska je naročito važna, nastojte je koristiti kod svakog pranja kose. Prirodna ulja za kosu intenzivno obnavljaju kosu, čine je jačom i sjajnijom, pa se preporučuje večer prije pranja bogato ih umasirati u kosu i vlasište.

Ljeti je zaštitite od sunca proizvodima koji su za to namijenjeni, a zimi od vjetra i hladnoće kapama ili je jednostavno vrhove ostavite ispod kaputa ili šala, tako manje je pod utjecaj raznih potencijalnih oštećenja.


U frizerskim salonima postoje razni tretmani koji se na žalost ne mogu izvoditi u kućnoj radinosti, ali ako se odlučite počastiti nekim od njih u dogovoru s frizerom koji poznaje vašu kosu, kosa biti zahvalna i to će biti vidljivo. 


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.