x

Stiže električni model inspirisan legendarnim Stratosom

Lancia ima novi logo, kao simbol nove ere ove legendarne marke i njenog ulaska u elektromobilnost. Novi logo će debitovati na novom Ypsilonu, kao i novom vodećem modelu i novoj Delti.

Prošle godine objavili smo da se legendarni italijanski brend, dio Stellantis grupe, sprema da krene u renesansu sa novim strateškim planom.

Prije nekoliko dana su tizer fotografijom najavili potpuno novi električni automobil, koji je inspiraciju pronašao u legendarnom modelu Lancia Stratos.

Ovaj model proizvodio se između 1973. i 1978. godine. Radi se o sportskom kupeu, koji je izrađen u samo 492 primjerka.

Premijera novog, za sada neimenovanog modela zakazana je za 15. april.

Ovaj još jednom prilično aktivan italijanski luksuzni brend najavio je i potpuno električni Ypsilon, novu Deltu i nekoliko drugih neimenovanih električnih vozila.

Inovacija i vanvremenski dizajn oduvijek su bili osnovni principi brenda. A sada su to takođe održivost, fokus na kupca i društvena odgovornost, jer je Lancia odlučna da gleda u budućnost sa velikom posvećenošću i ambicijom.

"Nova era počinje danas sa novim logotipom i jasnom vizijom dizajna", rekao je Luka Napolitano, izvršni direktor Lancie prošlog novembra, prenosi b92.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.