x

Stiže zahlađenje i promjena vremena: Kiša, pljuskovi i grmljavina širom BiH!

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas u BiH stiže promjena vremena a uz to i hladniji talas koji će dovesti od određenog pada temperatura. Naime, danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. 

Prije podne padavine uglavnom u Hercegovini, ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne i u večernjim satima u većini područja. Intenzivnije padavine se očekuju na jugozapadu Bosne, većem dijelu Hercegovine i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 30 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 25 stepeni. Slično vrijeme očekuje se i u ponedjeljak.


Foto: Ilustracija

Inače, ovaj hladniji talas stigao je sa zapada pa je tako u Sloveniji jučer zabilježeno nevrijeme, a u većim dijelovima države padao je i grad, mjestimično, promjera i do sedam centimetara.

Meteoalarm u Hrvatskoj za danas je izdao crveno upozorenje zbog jakog grmljavinskog nevremena za područje Istre, Kvarnera i Primorja koje će između ostalog uzrokovati probleme u prometu.

Narandžasta upozorenja zbog jakih pljuskova i grmljavine su izdata za karlovačko, splitsko, dubrovačko, gospićko, riječko i kninsko područje.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.