x

Svjetsko prvenstvo

Stonoteniserke BiH završile nastup u Švedskoj: Poraz od Indonezije za kraj

Stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Indonezije (2:3) završila je nastup na 54. Svjetskom prvenstvu koje se održava u Halmstadu.

U nokaut-fazi borbe za plasman u B diviziju, naše djevojke su poražene u odlučujućem meču od Indonezije sa 2:3 i tako su završile nastup kao 51. selekcija na svijetu.


Kapiten reprezentacije Emina Hadžiahmetović je ostvarila obje pojedinačne pobjede, dok je priliku da ostvari ukupni trijumf "Zmajicama", propustila Snežana Marković, koja je protiv Gvatemala (3:2) i Portugala (3:2), dva dana ranije, u posljednjem meču uspješno rješavala pitanje pobjednika.


"Za razliku od dva prethodna meča, protiv Indonezije nismo uspjele ostvariti pobjedu koja bi nam otvorila vrata B divizije. No, i ovako nastup u Švedskoj možemo smatrati uspješnim, jer smo u C diviziji ostvarile šest pobjeda i upisale svega dva poraza", riječi su trenerice Amele Hadžiahmetović Mujezinović iz Halmstada.


Podsjetimo, naše djevojke su u prvom kolu sa 1:3 poražena od Velsa, da bi u narednih šest susreta ostvarile šest pobjede, protiv Šri Lanke sa 3:1, nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe) i Maldivima sa 3:1, Norveškom sa 3:0, te sa po 3:2 nad Gvatemalom i protiv Portugala.



(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.