x

Zenica

Stotine poljskih motorista na putu prema III. Moto hodočašću u Međugorju! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Nekoliko stotina motorista iz Poljske jučer su magistralnim putem M17 prošli pored Zenice kako bi se uputili na 3. Moto hodočašće u Međugorju. Vidjeti na magistralnom putu stotine motorista koji se kreču u grupama svim učesnicima u saobraćaju bio je praznik za oči, koji naravno nisu krili svoje oduševljenje te su ih pozdravljali sa zvukovima sirene.

Naša ekipa uspjela je da sazna nešto više o ovom nesvakidašnjem prizoru od nekoliko vozača koji su poznavali engleski jezik. Naime, riječ je o jednoj večoj grupi motorista iz Poljske a koji su dio katolićke volonterske misije iz grada Krakow. Njihova crkva svake godine im obezbjeđuje sredstva kako bi posjetili određene znamenitosti. Kako nam je rekao jedan sagovornik ovo je do sada treći put da organizovano putuju. Prvi put su bili u Vatikanu zatim u Portugalu a ove godine odlučili su posjetiti i Međugorje.

Također smo saznali da se u čitavoj koloni nalazi preko 250 motocikala sa oko 300 putnika sa vozačima. Svi motoristi su bili jednoobrazno odjeveni i na motociklima su imali zastave Poljske te zastave Iskra Milosierdzia koji su obezbjedili ovo fascinantno putovanje.


Foto : Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.