x

vladičin han

Strašni detalji tragedije u Srbiji: Ljekari i sestre utrčali u vrtić, ubrzo trčeći iznijeli dijete, već je bio u nesvijesti!

U toku je ispitivanje svih okolnosti tragedije u vrtiću u Vladičinom Hanu, kada je u ponedjeljak četvorogodišnji dječak progutao, najvjerovatnije žir sa novogodišnje jelke i ubrzo preminuo..

Direktorka PU „Pčelica“ Ljiljana Ristić, u okviru koje funcioniše vrtić „Čarolija“, kaže da „ iz opravdanih razloga nije u prilici da daje izjave“.

U vrtiću se jučer desila velika drama, prema riječima očevidaca ovog događaja, prenosi Blic.


- Hitna pomoć je stigla pod sirenama. Utrčali su unutra ljekari i sestre. Istrčali su noseći dječaka, koji je već bio u nesvijesti. Nosili su ga kao neko mače, bile su mu pale i ruke i noge. Velikom brzinom i pod sirenama su ga odvezli - kaže jedan od očevidaca.


Podsjetimo, dječak je kolima hitne pomoći prebačen u ZC Surdulica, a potom u KC Niš, gdje je operisan, ali uprkos lavovskoj borbi ljekara za njegov život, preminuo je.

- Dječak je primljen u popodnevnim satima u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije.


U UKC mu je izvađen strani predmet iz disajnih puteva ali to nažalost nije promijenilo stanje pacijenta. Uprkos svim preduzetim mjerama više medicinskih timova, noćas je došlo do letalnog ishoda - saopšteno je iz KC Niš.

Vrtić "Čarolija" je samo prije nedjelju dana, nakon rekonstrukcije, pušten u rad. Svečanosti je prisustvovao i ministar Ružić.

.

.

.

.

.

Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.