x

STRAVA I UŽAS U SRBIJI: Bacili su ga na divlju deponiju da se smrzne i umre! Priča koja slama srce!

U ledenim danima kada je životinjama naša pomoć potrebnija nego inače dešavaju se stvari koje nas tjeraju da se zapitamo da li je u ljudima ostalo imalo humanosti. Naime, jedan korisnik Fejsbuka je na ovoj društvenoj mreži podijelio šokantne fotografije i priču koja slama srce. 

On je u blizini jednog sela kod Šapca na divljoj deponiji pronašao poluživo tele koje je tamo bacio njegov vlasnik.

- U kanalu gdje je divlja deponija pored puta ležalo je malo tele, poluzavijano snijegom. Ležalo je nepomično pored dvije mrtve svinje. Kad sam krenuo da ga dotaknem, samo je tužno i nijemo podiglo glavu.Pokušao sam da ga podignem, nije moglo da stoji, bilo je potpuno malaksalo. Otišao sam jedno 200m do prve kuće i od seljaka koji tu žive sam čuo, da je tele sa mrtvim svinjama sigurno neko izbacio jer to uobičajen način da se u selu otarase životinja koje su mrtve ili bolesne - napisao je ovaj korisnik Fejsbuka.

On kaže da ni vlasnici okolnih kuća nisu htjeli da uzmu živo tele već da bi samo odmahnuli rukom. Na kraju ga je on odveo kod veterinara i našao mu privremeni smještaj.

 - Seljak je samo odmahno glavom na moje pitanje da uzme tele koje je živo. Nisam mogao da ga ostavim u kanalu da čeka sigurnu i bolnu smrt. Odveo sam ga u veterinarsku ordinaciju. Telence je pregledano, u pitanju je maleni dječak star oko 3 - 4 nedjelje, izgladnio, dehidrirao, malaksao, oteklih zglobova. Otekli zglobovi su razlog zašto ga je neko ovako malenog izbacio na snijeg i vejavicu da čeka bolnu smrt - napisao je on.

Radosna vijest je da će životinja zahvaljujući ovom dobrotvoru preživjeti, ali da gorak ukus ostavlja činjenica da postoje ljudi koji su sposobni da jedno bespomoćno živo biće bace na deponiju.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.