x

Stravično saznanje: Pomahnitali Igor Nađ je minut prije masakra u Zagrebu dječaku uradio ovo, a onda ga ubio!

Na adresi Cimermanovoj 2 na zagrebačkoj Kajzerici položene su ruže i lampioni. Unutra, u hodniku kuće strave, vidljivi su tragovi od metaka. Probijeno je staklo na ulaznim vratima, razderan je noćni ormarić, a na susjedovim vratima zjapi rupa od ubojičinog metka. Neposredno prije masakra, Nađ se spustio iz pravca savskog nasipa prema kući Tojagićevih u pratnji dječaka kojeg će ubrzo ubiti. Susjed Mehmed zadnji ih je vidio prije pokolja. Rekao nam je što se dogodilo.

- Izašao sam navečer da bacim biootpad. Vidio sam Igora, ubojicu, s malim. Mali Paulo je išao ispred njega, dolazili su odozgo po ovoj cesti. Mali je zatim odletio do kuće i počeo zavirivati u svaki prozor. To mi je bilo čudno. Svjetla su bila upaljena, nije zvao ni mamu ni baku, nikoga - priča nam susjed Mehmed.

- Igor me prepoznao, bio je tu kod grma. Javio se, pitao me kako sam. Odgovorio sam da sam dobro i pitao njega kako je on. Rekao je da je dobro. To je sve bilo oko 21 i 25 otprilike. Pitao sam ga kako bebač, a on kaže da je dobar, da samo jede i raste. I ja mu kažem da nema ništa bolje za roditelje, to je najveća radost. Pozdravim se s njim i kažem mu laku noć. Odgovorio mi je laku noć, a ja sam ušao u stan. Kasnije mi je proradio film. Nije govorio u hodu, nije krenuo dalje, samo je stajao - kaže nam Mehmed.


- Ušao sam u stan. Za par minuta se čula pucnjava. Nakon prvih hitaca je bila mala stanka pa je počelo opet. Zvučalo je kao da lim odzvanja. Sin mi je došao s terena i ležao u krevetu. Pitao me što je ovo, kao da je ratno stanje. Došao je susjed Štef i počeo meni lupati na vrata. Vikao je da izađem. Rekao mi je da su pobili cijelu obitelj Tojagić. Nisam mogao vjerovati. Izašao sam na hodnik i vidio taj užas. Katastrofa - kaže nam potreseni susjed.

Mehmed nam kaže kako nije vidio Igora nakon pucnjave.

- Igora više nije bilo tu. Nisam čuo ni auto. Štef je odmah izašao poslije pucnjave, meci su mu tukli po vratima. Oni su vrata do vrata. Igoru prije pucnjave nisam vidio ništa u rukama, držao ih je uz tijelo. Stajao je vani, kao da nije imao namjeru ući u kuću - rekao nam je susjed ubijenih Tojagića. I njegov sin je bio tu, izašao je odmah nakon oca.


- Došao sam u 7 i 40 s terena, a negdje oko 9 i 20 tata je izašao izbaciti biootpad. Susreo je Igora koji ga je upitao kako je. Bio je s Paulom. Tata je pitao Igora kako je mališan, a on mu je odgovorio da je dobro, da raste. Nakon završetka razgovora, tata je ušao unutra, a minutu - dvije kasnije, počela je pucnjava - priča nam mladić.

- Mislio sam da su petarde jer ih djeca ovdje znaju često bacati. Ali onda je susjed Štef počeo udarati po vratima i vikati da je obitelj ubijena - dodaje.

- Izašao sam van i vidio tijelo dječaka Paula. Odmah sam ga prepoznao, ležao je u krvi potrbuške. Drugo tijelo nisam uspio odmah identificirati jer je pola tijela bilo unutar hodnika, a pola van. Pitao sam je li netko zvao policiju, a Štef je rekao da je on sad zvao. Ophodnja je došla odmah, a policajac nas je uputio da se vratimo natrag. Igora nisam ni vidio. Kad sam izašao, već je bio pobjegao - ispričao nam je mladić. Susjed Štef je prvi došao na mjesto zločina i zvao policiju.

- Pokušali su pobjeći kroz ulazna vrata. Dijete ništa nije vikalo, valjda je zanijemilo od šoka. Čuo sam Maju kako viče: ‘Nemoj, nemoj, nemoj!’ - kazao nam je njihov prvi susjed. Njegova supruga nam je kroz suze pričala kako su se Maja i Igor trebali vjenčati.


- Nikad nije pokazivao da bi mogao napraviti nešto takvo. Bili su tri godine u vezi, trebali su se i vjenčati. Trebali su se već i prije vjenčati, ali odlučili su da će prvo pričekati da se rodi dijete - rekla nam je gospođa Grubina. To dvoipolmjesečno dijete jedino je preživjelo Nađev krvavi pohod. Stradali su Dragomir, Filjka, Maja i Josipa Tojagić. Ubijen je i desetogodišnji Paulo, Majino dijete iz veze koju je imala prije one s Nađem, kao i Davor Paušak, zaručnik Majine sestre Josipe. Svih šestero ubio je preciznim hicima u glavu, i to vrlo brzo.

“Kao da je profesionalni ubojica”, ispričali su isusni policajci koji su bili na Kajzerici.

Igor Nađ je ubojstvo počinio pištoljem u čiji spremnik ne stane puno metaka.


– Ima spremnika s manje i više metaka. Ali to nije bitno. Bitno je da je on bio spreman. Pogodci su bili precizni. On je očigledno bio izuzetno opasan čovjek. Stoga je ispravna bila i reakcija stožera odmah po dojavi o zločinu da se u potragu uključe najelitniji policajci iz Antiterorističke jedinice Lučko. To pokazuje da se slučaju pristupilo maksimalno ozbiljno – rekao je zapovjednik specijalne policije Alen Klabot koji je rukovodio potragom za šesterostrukim ubojicom Igorom Nađom u četvrtak.

Danas nema Davora ni njegove zaručnice, zahvaljujući okrutnosti Igora Nađa koji si je sam presudio u Brezovici, okružen specijalnom policijom. Nakon nekoliko sati bijega i potrage, specijalci su locirali su signal njegovog mobitela. Bilo je prekasno za pregovore. Pucao je u svoju desnu sljepoočicu. Nikad neće objasniti zašto je počinio ovakav zločin.

.

.

.

.

.

.

.

.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.