x

Žele ga vratiti

Stvara se tim za velike stvari: Nova ponuda za Miralema Pjanića

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (32) započeo je pripreme s ekipom Barcelone, ali izvjesno je da u katalonskom klubu neće ostati.

Trener Barcelone Xavi Hernandez ne računa na njegove usluge i traže se opcije za nastavak njegove karijere.

Al Nassr iz Saudijske Arabije rado bi 32-godišnjeg bh. fudbalera vidio u svojim redovima. Ponuda od 7-8 miliona dolara godišnje je veoma privlačna, ali pitanje je ide li se Pjaniću u egzotične lige u ovim godinama.

Ipak, večeras se pojavila informacija kako je Pjanić dobio još jednu zanimljivu ponudu. Novinar Gerard Romero tvrdi da interes za iskusnog veznjaka pokazuje njegov nekadašnji klub Lyon.


Francuski velikan navodno je spreman vratiti Pjanića u svoje redove i pokušat će završiti posao u narednim danima.

Lyon je u ovom prijelaznom roku već doveo dvojicu bivših fudbalera. Stigli su Alexandre Lacazette (Arsenal) i Corentin Tolisso (Bayern) i sigurno da bi uz Pjanića ovaj tim imao tim za napad na sami vrh uz PSG.


Miralem Pjanić je ime stekao upravo u francuskom timu. Za Lyon je potpisao 2008. godine kao 18-godišnjak i tu je ostao tri sezone.

Ukupno je bh. fudbaler za Lavove odigrao 121 utakmicu i postigao je 16 golova, a zatim su uslijedili transferi u Romu, Juventus, te Barcelonu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.