x

Urugvajac u centru pažnje

Suarez sve iznenadio izjavom o Koemanu, pa otkrio da li će slaviti gol protiv Barcelone

Atletico Madrid će nakon reprezentativne pauze na svom terenu ugostiti Barcelonu, a sigurno da će u centru pažnje biti Luis Suarez.

Urugvajac je ovog ljeta protiv svoje volje napustio Barcelonu nakon što ga je Ronald Koeman otpisao, te je na kraju potpisao za Atletico Madrid. Nizozemac je napravio veliku grešku jer je tako ostao bez pravog napadača, a Suarez je već u debiju za Atletico zabio dva gola.

Atletico će na svom terenu ugostiti Barcelonu 21. novembra i jasno je da je Suarez u centru pažnje. Urugvajac je za madridski AS izjavio da neće slaviti ako zabije gol bivšem klubu iako su ga praktično otjerali s Camp Noua.

"Neću slaviti pogodak zbog poštovanja prema svojim bivšim saigračima i klubu koji mi je dao mnogo toga. To je poseban meč jer ću igrati protiv svojih prijatelja, ali ću do smrti braniti dres Atletica. Želim da dokažem svijetu da sam i dalje na vrunskom nivou", rekao je Suarez.

Urugvajac je pokazao da je zaista veliki gospodin jer je poručio da ne zamjera ništa Koemanu i da su imali profesionalan odnos.

"Imali smo profesionalan odnos. Rekao mi je putem telefonskog razgovora da ne računa za mene, ali da mogu trenirati s ekipom dok ne nađem novi klub. Bio sam tu tri sedmice i bio je maksimalno profesionalan. Imamo obostrano poštovanje i jednostavno je donio odluku kao trener i to je to".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.