x

Šuki Planjanin predstavio pjesmu i spot "Montenu s ljubavlju"! (GALERIJA)

Kantautor Šuki Planjanin predstavio je pjesmu i spot "Montenu s ljubavlju". Kao Montenov dugogodišnji saradnik i prijatelj imao je to "breme" na leđima da napravi jednu potpuno drugačiju pjesmu u čast legendarnog Kemice.

U sarajevskoj Općini Stari Grad okupili su se prijatelji i kolege te Kemina kćerka Adriana Monetno u ime porodice. Na tekst Miše Marića, Planjanin je uradio muziku te maestralno otpjevao. Baš onako kako bi Monteno i očekivao od njega. Aranžman potpisuje Šuki i Nihad Krečo.

-To je minimalno što sam mogao učiniti za čovjeka koji mi je otvorio vrata Sarajeva i svoje duše. Sa Kemicom je bila čast popiti kafu ili slikati se, a eto baš meni pored mnogobrojnih vrsnih gitarista koje je Kemica mogao birati, pripala je čast da ga pratim. I naravno bilo je prirodno da komponujem i otpjevam pjesmu njemu u čast – kazao je Šuki.


Ovo je svakako bio svojevrsni kulturni događaj u Sarajevu. U moru estradno standardnih promocija, Šuki je postavio visok organizacioni standard, mišljenja su njegovi prijatelji.

Šukija su podržale i njegove kolege poput Hanke Paldum, Rize Hamidovića, Amele Zuković, Hasibe Agić, Subhije Šehović... pa sve do Ivice Šarića, profesora Ismeta Dizdarevića, uglednih i priznatih imena iz bh. javnog života.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Faktor.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.