x

Oleksandr Usyk u problemima pred revanš

Supruga šampiona svijeta šokirala sve: "Izgubio je 10 kilograma samo u prvoj sedmici okupacije"

Šampion svijeta u teškoj kategoriji, Ukrajinac Oleksandr Usyk (35), počeo je pripreme za revanš protiv Anthonyja Joshue.

Fenomenalni bokser uspio je izaći iz okupirane Ukrajine kako bi počeo pripreme za odbranu naslova i to nakon što je nekoliko sedmica proveo braneći svoju zemlju od ruskog okupatora.

Iako datum meča protiv Joshue još uvijek nije poznat, Usyk bi mogao imati određenih problema s kilažom. Sve što se dešavalo oko njega u proteklom periodu očigledno je utjecalo na njega i šampion je pao debelo ispod težine jednog teškaša.

Za prvi meč s Joshuom Usyk je bio na najvećoj težini u karijeri. Imao je nešto iznad 100 kilograma, ali je sada njegova težina znatno manja. Otkrila je to njegova žena Kateryna Usyk.


"Oleksandr je za samo sedam dana od okupacije izgubio 10 kilograma. Ono što se dešava ostavilo je trag na njemu", saopštila je Kateryna Usyk.

Nadamo se svakako da će šampion spremno dočekati revanš protiv Joshue, a vjerovatni datum borbe je 23. juli. Lokacija još uvijek nije poznata.

Izvjesna opcija je Saudijska Arabija, ali neće biti iznenađenje ako to bude i Engleska.


"Pregovaramo s nekoliko gradova. Uskoro bi trebalo biti sve riješeno. Među opcijama je i Velika Britanija", saopštio je poznati promotor Eddie Hearn.

Čudesni bokser je u karijeri bez poraza i na omjeru je od 19-0. Bio je apsolutni kralj cruiser kategorije prije dolaska u tešku gdje je odradio ukupno tri meča.

Vidjet ćemo šta će se dešavati s Usykom u narednom periodu i u kakvom stanju će dočekati veliki revanš.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.