x

Slovak u problemu

Suspendovan zbog dopinga, pa poručio: "Pobjedu treba donijeti samo pošten pristup"

Slovački teniser Andrej Martin nalazi se u neočekivanim problemima.

Vijest koja je šokirala prije svega sve u Slovačkoj jeste da je on suspendovan zbog dopinga.

A sve to zbog činjenice da je uzorak uzet tijekom julskog Challenger turnira u Bratislavi pokazao korištenje nedopuštene supstance od strane tenisera koji zauzima 204. mjesto na ATP ljestvici.

Slovački reprezentativac u Davis Cupu bio je vrlo iznenađen kada je saznao za rezultat testa i oštro je demantovao da je svjesno koristio nedopuštenu mjeru.


"Uvijek sam smatrao da pobjedu u teniskom meču treba donijeti samo pošten pristup i čista igra na terenu. Zato najoštrije osuđujem sve nezakonite metode poboljšanja rezultata", istakao je 32-godišnjak.

Martin je tvrdio da je njegovo istraživanje godinama bilo negativno.

"Cijela situacija mi je još neshvatljivija, tim više što sam kroz karijeru obavio desetke pretraga i niti u jednom trenutku nisam imao ni sjenku sumnje da će rezultat biti pozitivan", dodao je.


Slovak nije među najboljima na svijetu. Do sada nije osvojio niti jedan ATP turnir.

Jednom je nastupio u finalu - u hrvatskom Umagu u julu 2016. godine. Njegovo najviše mjesto na svjetskoj ljestvici bilo je 93. mjesto u februaru 2020. godine.

Spomenimo i to da je Martin posljednji meč odradio 19. jula na Challengeru u Trstu gdje je poražen od Cecchinata s 2:1, po setovima 1:6, 6:4 i 7:5. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.