x

Suzuki Baleno dobio novi izgled

Već pomalo zaboravljeni Suzukijev model, koji je prije par godina povučen sa evropskog tržišta, unapređen je po drugi put od svog lansiranja za potrebe kupaca u Indiji, gdje je i dalje aktuelan.

Vizuelno, Baleno je dobio savremeniji izgled uglavnom zahvaljujući redizajniranom prednjem dijelu. Maska hladnjaka je šira, branik je restilizovan, a LED farovi imaju novi oblik i izgledaju agresivnije nego ranije.

Pozadi, nova LED zadnja svjetla su modernija i protežu se i na vrata prtljažnika, dok je branik blago redizajniran.

Ažuriranja su izvršena i unutar kabine gdje vidimo potpuno redizajniranu kontrolnu tablu. Tu su novi ekran osjetljiv na dodir od devet inča koji uključuje Suzuki SmartPlay Pro+ multimedijalni sistem i kameru od 360 stepeni, zatim head-up displej u boji na kome se prikazuju najvažnije informacije (brzina, broj obrtaja, potrošnja goriva itd), i Surround Sense audio-sistem proizvođača Arcamys.


Redizajnirane kontrole "klime" i novi volan su takođe detalji koji doprinose modernizaciji enterijera Balena. Suzuki je pozadi dodao otvore za klimatizaciju i USB portove za punjenje smartfona.

Bezbjednosna oprema uključuje šest vazdušnih jastuka, pomoć pri kretanju na uzbrdici, ABS sa EBD, ESP...

Potkompaktni hečbek ima dimenzije (d/šv/) 3.990/1.745/1.500 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.520 mm.

Zadržao je Suzukijevu Heartect mehaničku platformu, ali kako kažu u toj kompaniji nudi bolju udobnost i upravljanje u poređenju sa prethodnikom zahvaljujući novom podešavanju sistema oslanjanja i većim disk kočnicama od 14 inča.


Ispod haube nalazi se atmosferski 1.2-litarski DualJet benzinski motor sa start-stop sistemom i bez električne pomoći, koji proizvodi 90 KS (66 kW) i 113 Nm obrtnog momenta. Snaga se šalje na prednje točkove preko petostepenog manuelnog mjenjača ili petostepenog automatika koji je zamijenio stari CVT.

Pored Indije, u kojoj je prodaja trenutne generacije modela Baleno premašila milion vozila, novi model će se izvoziti i na druga tržišta uključujući Afriku, Južnu Ameriku i Bliski istok.

Baleno je povučen iz Evrope 2020. godine, i za sada nema naznaka da će se uskoro vratiti na tržište Starog kontinenta.


(b92)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.