x

/ SPORT / OSTALI SPORTOVI

Svaka čast: Iron Puki na 10. mjestu najboljih boksera svijeta u elitnoj WBA asocijaciji!

Najjača i najstarija bokserska organizacija WBA objavila je najnoviju listu najboljih boksera, odnosno izazivača za svjetskog prvaka. Na ovoj listi naš najbolji profesionalni bokser Edin Puhalo (Iron Puki) nalazi se na 10. mjestu u kruzer kategoriji. 

"Obradovala me radosna vijest koju je objavila WBA asocijacija. Ovo je još jedna potvrda mog kvaliteta, truda, rada i uspjeha koji sam postigao. Ponosan sam što sam ispisao historiju bh. profesionalnog boksa s vrhunskim rezultatima koje sam do sada postigao i koji su najbolji u historiji Bosne i Hercegovine.


Hvala dragom Bogu neizmjerno što mi je pomogao da budem tu gdje sam sada sva hvala i zahvala pripada njemu. Dragi moji Bosanci i Hercegovci želim vam sretnu i uspješnu novu 2023. godinu", rekao je Puki.

Puki je WBA titulu osvojio 8. oktobra u Berlinu protiv bivšeg izazivača Roman Golovaščenka, a nedavno je boravio na Floridi gdje je WBA asocijacija organizovala konvenciju na kojoj su slavili 100 godina postojanja i gdje je posebno predstavljen te pohvaljen od komiteta WBA asocijacije.


Ovo je još jedan dokaz da su naši sportisti najbolji ambasadori i da na najbolji mogući način predstavljaju sebe te Bosnu i Hercegovinu širom svijeta.


Izvor: radiosarajevo.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.