x

"NIJE ZA DOMAĆE"

Sve je poskupilo: Nove cijene sladoleda na Jadranu šokirale mještane!

Nedavno se pisalo o cijenama sladoleda u centru Splita u Hrvatskoj, koje su se kretale od 10 do maksimalnih 15 kuna (skoro 4 KM), što je dvostruko više nego prije sedam godina.

Mnogi su u komentarima pisali da su takve cijene uvjetovane tržištem, poskupljenjem nabave, vode i struje te visokim najmovima, pritom ističući da i "ugostitelji moraju preživjeti" i predlagali kritičarima da, ako se uopće usude, sami otvore slastičarnu i na svojoj koži osjete kako je u pitanju krvavi posao.


Slobodna Dalmacija piše da su se u međuvremenu u centru Splita otvorile još tri slastičarnice te da su u jednoj od njih zabilježili najskuplju kuglicu sladoleda do sada. Od 13 za malu i 18 kuna (oko 4,70 KM) za veliku porciju u čašici s raznim dodacima.


Što se tiče običnih kugli, i tu je zabilježen novi rekord. To je slovenska franšiza Aroma na vrhu Bosanske ulice, gdje ćete platiti 16 kuna (4,10 KM) za njihov osvježavajući užitak napravljen bez glutena, umjetnih aroma i pojačivača okusa.

- Mi smo svjesni da naše cijene nisu za domaće. Ali, što ćete, turisti su to spremni iskeširati - objašnjava prodavačica novinarima Slobodne Dalmacije.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.