x

Canelo protiv Saundersa

Sve je spremno za spektakl: Čeka nas obračun pred 70.000 gledalaca

AT&T stadion u Arlingtonu ugostit će danas 70.000 gledalaca u spektaklu kojeg će u ringu sasvim sigurno prirediti Saul Canelo Alvarez i Billy Joe Saunders.

Bit će to duel za ujedinjenje pojaseva super srednje kategorije. Canelo drži pojaseve WBA i WBC prvaka, dok je Britanac Saunders WBO šampion.

Ovu borbu će na stadionu AT&T, domu Dallas Cowboysa, pratiti čak 70.000 gledalaca i ovo će biti najveća posjeta na jednom sportskom događaju od početka pandemije.

Američka savezna država Texas mnogo je slobodnija sa mjerama od mnogih drugih u svijetu, pa će tako sutra veliki obračun biti održan pred punim tribinama.


Ovo će također biti i najveća posjeta na jednom bokserskom meču. Za sada je rekordnu posjetu imao meč 1978. godine kada je pred 63.000 ljudi u New Orleansu Leon Spinks pobijedio Mohameda Alija

Canelo Alvarez je profesionalac od 15. godine. Odradio je čak 58 borbi, a ima učinak od 55 pobjeda, dva remija uz samo jedan poraz.


Jedini koji ga je pobijedio je Floyd Mayweather 2013. godine. The Money je slavio većinskom odlukom sudija.

Sa druge strane Saunders je neporažen u svojih 30 borbi i sigurno da ćemo sutra moći da uživamo u spektakularnom boksu dvojice sjajnih boksera.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.