x

Ostaje u MLS-u

Sve je završeno: Haris Medunjanin pronašao novi klub!

Bivši reprezentativac BiH, Haris Medunjanin, na kraju minule sezone američkog MLS-a odlučio je napustiti ekipu Philadelphije.

Medunjanin je za Philadelphiju potpisao početkom 2017. godine kada je došao iz Maccabija iz Tel Aviva što je za mnoge bilo iznenađenje. Bivši bh. reprezentativac je proveo dvije sezone u ovom klubu, ali je odlučio da je vrijeme za odlazak nakon što mu je istekao ugovor.

Iako je bilo špekulacija da bi se Medunjanin mogao vratiti u Evropu sada je jasno da od toga neće biti ništa. Naime, bh. veznjak je odlučio ostati u Sjedinjenim Američkim Državama, a naredne sezone će nositi dres Cincinnatija.

FC Cincinnati potvrdio je danas da je Medunjanin potpisao za ovaj klub nakon što je na draftu izabran kao prvi pik. Medunjanin je s novim klubom potpisao saradnju na godinu dana uz opciju da ugovor produži na još jednu sezonu.

"Zadovoljstvo nam je što je iskusni vezni igrač Haris Medunjanin sada član našeg kluba. Vjerujemo u njegov kvalitet i da će pomoći našem timu svojim igrama. Radujemo se što će Haris biti dio našeg kluba naredne sezone", rekao je generalni menadžer Cincinnatija, Gerard Nijkamp.

Medunjanin je u protekloj sezoni u dresu Philadelphije odigrao 37 utakmica, te je uz pet asistencija uspio postići jedan gol. Pored ovog tima bivši bh. reprezentativac igrao je još za AZ Alkmaar, Spartu Roterdam, Valladolid, Maccabi Tel Aviv, Gaziantespor i Deportivo La Coruna.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.