x

Sve što bi trebalo da znate o jesenjem vjenčanju…

Jesenje vjenčanje je čarobno. Vrućina je iza nas, a hladnoća je još daleko. To je prelazna sezona u kojoj je atmosfera prijatna i uronjena u mirise jesenjeg cvijeća. Oltari će biti obogaćeni tipičnim bojama u ovo doba godine i pružiće savršenu i romantičnu atmosferu za vaš poseban dan.

Ako ste izabrali datum vjenčanja ove jeseni imate beskrajne načine da svoje vjenčanje učinite još posebnijim.

#1 Priroda je zaista na vašoj strani

Ako je do velikog dana ostalo još samo nekoliko sedmica morate početi da razmišljate o cvijetnim aranžmanima, meniju, slanju pozivnica kojima ćete pozvati prijatelje i rođake, odabirom usluge vjenčanja i, naravno, svoje vjenčanice i buketa!

#2 Savršena haljina

Čak i vjenčanica mora biti u skladu sa jesenjom sezonom. Haljinu uvijek treba birati na osnovu tipa vašeg tijela, ali ako ste se odlučili za vjenčanje na jesen i tražite baš bajkovitu atmosferu, onda možete pogledati haljine sa puno čipke i dragocijenih šljokica. Tkanina mora biti pogodna za odgovarajuće vremenske uslove. Budući da nas očekuju “klimatska iznenađenja” unaprijed razmislite o dodacima kao što su rukavice i kapa, vrlo korisni posebno za fotografisanje na otvorenom. Takođe ih možete odabrati u kontrastnoj boji uz haljinu i igrati se svijetlim nijansama, fotografije će biti zaista originalne.

#3 Buket

Postoji puno vrsta cvijeća u toplim bojama koje možete izabrati za svoj jesenji buket, na primjer, možete se orijentisati na narandžastu nijansu koristeći zlatno lišće i bobice ili se odlučiti za varijantu ljubičica sa dalijama i podariti dašak sezone takođe kombinujući suho lišće i žireve. Još jedna ideja koju možete da uzmete u obzir ako želite da budete originalni jeste buket sa jesenjim voćem, ribizlom i jabukama kombinovanim sa dalijama, ružama i orhidejama. Bez obzira na svoj izbor, znajte da svoj buket možete zadržati kao suvenir svog najboljeg dana i nastaviti da mu se divite u budućnosti.

#4 Šminka i frizura

Šminka treba da odražava sezonske boje, bez kontrasta s vašim tenom i bojom kose. Nijanse smeđe i sandalovina su poželjne boje. Predlažemo da u svakom slučaju izbjegnete svijetle boje poput plave i ružičaste. Što se manikira tiče, odlučite se za jednostavan francuski manikir, uz dodatak nekih ukrasa u skladu sa temom. Ali pazite da ne pretjerate! Vaše ruke će uvek biti u centru pažnje i zato moraju biti u savršenom redu. Što se tiče kose kao što znate, moraćete sve dogovoriti sa svojim pouzdanim frizerom, bilo da želite komplikovanu frizuru ili samo promjenu boje ili dužine.

#5 Organizacija

Prepustite se inspiraciji. Možete razmisliti o izvođenju ceremonije na otvorenom! U ovom slučaju priroda će sama stvoriti svu magiju koja vam je potrebna. Pretraga mjesta je očigledno osnovna i mora se obaviti veoma pažljivo. Za organizovanje vjenčanja potrebno je vrijeme. Možete se odlučiti za klasični ručak, a okolinu možete opremiti cvijetnim ukrasom sastavljenim od jesenjeg lišća i cvijeća. Pojedinosti bi trebalo da se odnose na jesen, a važno je igrati se sa bojama i u ovom slučaju. Želimo vam bajkovito jesenje vjenčanje!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.