x

Svi ih koristimo, a neprijatelji su naše kože i uzrokuju akne…

Ako imate akne i već ste probali svaki mogući lijek za koji ste čuli, ali ništa nije pomoglo, obratite pažnju na ovo – dermatolog otkriva jedan prilično neočekivan uzrok akni.

Dermatolog dr Anjali Mahto kaže da je mobilni telefon čest uzrok akni, a da to ljudima gotovo nikad ne bi palo na pamet.

“Bubuljice na čelu mogu da budu povezane sa čestim depilacijama voskom ili lakom za kosu koji vam ‘završi’ i na licu dok sređujete frizuru. Takođe, upotreba teških, uljanih pudera može da blokira pore i dovede do pojave akni. Bubuljice na jednom obrazu mogu da budu nastanu zbog korištenja mobilnog telefona, gdje prljava površina ekrana, u kombinaciji sa toplotom stimuliše žlijezde da proizvode više masti”, ističe dermatolog.

Brojne studije su pokazale da su naši mobilni telefoni nevjerovatno prljavi i obično sa nama “idu” svuda – pa čak i u toalet. Ako dosta vremena dnevno provodite čavrljajući na mobilni, onda svu tu prljavštinu i bakterije prenosite na kožu, i eto idealnog okruženja za pojavu akni.

Ako sumnjate da je telefon krivac za vaše akne, pokušajte da manje koristite telefon za razgovor, redovno čistite ekran ili pričajte na slušalice, kako vam telefon ne bi dolazio u dodir s kožom!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.