x

MALVERZACIJE

Svi skandali privedenog Žarka Lazića: Sazidao sebi vilu umjesto doma za socijalno ugrožene, a to nije sve! Evo čime se još bavio!

Voditelj "Kuće od srca" završio je u policiji. Žarko Lazić priveden je zbog muljanja sa placem u Krnjači.

Vlasnik produkcijske kuće umjesto doma za socijalno ugroženu porodicu izgradio sebi vilu. Poslije saslušanja pušten Žarko Lazić (42), voditelj emisije "Kuća od srca" i vlasnik produkcijske kuće, priveden je prekjuče zbog malverzacija u vezi sa izgradnjom ilegalnih objekata na teritoriji opštine Palilula.

Akcija je izvedena u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Osim Laziću, lisice na ruke stavljene su odgovornom licu GO Palilula V. Ć., kao i građevinskim inspektorima M. L., Đ. R., G. P., B. C. i Z. P., kao i investitorima. Neki od njih se terete za trgovinu uticajem, kao i Lazić, dok se drugima na teret stavlja zloupotreba službenog položaja.


- Navodno, opština Palilula dala je plac Žarku Laziću, voditelju i vlasniku produkcijske kuće u okviru koje se proizvodi emisija „Kuća od srca", da na njemu podigne kuću za jednu socijalno ugroženu porodicu, ali umjesto njihovog stambenog zbrinjavanja, na pomenutom placu je Lazić, uz amin bivšeg predsjednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, koji je uhapšen u junu ove godine, izgradio kuću za sebe u naselju Krnjača - pisao je ranije Kurir:

- Umjesto omanje kuće za socijalno ugrožene, na placu u Krnjači nikla je vila Lazića u kojoj on i danas stanuje. Navodno, Lazić se u to vrijeme hvalio zaposlenima da je blizak sa tadašnjim predsjednikom opštine. Kako je saopštio MUP, krivičnom prijavom biće obuhvaćena i dva bivša odgovorna lica GO Palilula, koja su odranije u pritvoru, dok se za jednim investitorom intenzivno traga.


- Odgovorna lica GO Palilula terete se da su od jula 2016. do novembra 2018. godine, uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekcijske organe i na taj način im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine - saopštio je MUP. Kurir je pokušao da stupi u kontakt sa Žarkom Lazićem, koji je navodno poslije saslušanja pušten na slobodu, ali on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Podsjetimo, emisiju "Kuća od srca" u posljednjih nekoliko godina ne zaobilaze nesreće. Najprije je novinarka Sandra Denda u avgustu 2018. doživjela nesreću na snimanju ove humanitarne emisije, kada je auto u kome je bila sletio u kanal. Denda je tada teško povrijeđena i operisana. Ove godine, poginula je Jasmina Mihajlović, organizatorka emisije, dok je sa kolegom išla po materijal za kuću koju su gradili. Mihajlovićeva je, prije tri godine, došla na mjesto Sandre Dende.


Gostujući na televiziji u aprilu ove godine, gdje je komentarisao nesreću u kojoj je na Ibarskoj magistrali poginula organizatorka emisije "Kuće od srca" Jasmina Mihajlović, naveo je da ova nesreća ne može da se poredi sa nesrećom koju je doživjela Denda.

- To jesu dvije nesreće, ali to su nesreće koje se ne mogu porediti. Jasmina je bila na radnom mjestu, a one su samo htjele da se zabave uzevši auto koji nije njihov. To jesu dvije velike i tragične nesreće, ali se ne mogu porediti - rekao je Žarko Lazić gostujući u jutarnjem programu "Pinka", a njegov komentar su mediji okarakterisali kao "neumjesan", dok je Sandra Denda rekla da je njime bila duboko povrijeđena.


Uz to, kćerka poginule Jasmine Mihajlović, Aleksandra, iznijela je tvrdnje da im Lazić na sahrani nije izjavio saučešće:

- Pristao je da plati troškove sahrane, ali samo je kupio sanduk i krst, koje je platio 60.000 dinara, baš kolika je bila plata moje majke koju nije dobila za taj njen posljednji mjesec. Na sahranu je došao s kolegama. Svi su nam redom izjavili saučešće, samo Žarko nije. Ja sam vidjela da je htio da priđe, ali vratio se, a kasnije mi je prišao i rekao da je odlučio da je bolje da ne prilazi. Plašio se, pretpostavljam, da ne izbije neki skandal jer su ga svi, kako mi je rekao, gledali popreko i s ljutnjom. Ja to nisam vidjela, a i ne znam zašto bi ga neko tako gledao kada smo cijelu priču znale samo sestra i ja i niko više - ispričala je Aleksandra u maju ove godine.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.