x

Svi su ludi za otkačenim Zyne cipelama!

Kada govorimo o trendovima, najčešće se radi o komadima koji su prolaznog i kratkog trajanja, pa ne čudi činjenica kako u posljednje vrijeme sve više nailazimo na brendove koji spajanu nespojivo i tako donose proizvod koji se neće zaboraviti po isteku sezone, već će ostati i postati stalan dio mnogih ormara. 

Ako vas put nekom prilikom navede u živopisan Maroko, osim što ćete postati bogatiji za još jedno sjajno i posebno iskustvo, prošetate li se nekom od tržnica, sigurni smo da ćete naići na babouche. Babouche su tradicionalna marokanska obuća, a radi se o natikačama koje su se zadržale na ulicama Maroka te je tako nastavljena duga tradicija.

Marokanski brend Zyne bavi se izradom šarmantnih natikača koji na specifičan način povezuju tradiciju i moderan dizajn te nose prepoznatljiv pečat te stvaraju jednu posve novu modnu priču. Ono po čemu je ovaj brend specifičan je činjenica da osim što njeguju tradicionalni izgled, takođe njeguju i tradicionalnu izradu.

Cipele brenda Zyne izrađuju se ručno i to tehnikama koje su se koristile u prijašnjim izradama babouche natikača, a velika je pažnja usmjerena i na lokalne proizvođače čiji se materijali koriste prilikom izrade.

Zineb Britel i Laura Pujol, osnivači ovog posebnog brenda, ističu kako im je cilj mladoj publici širom svijeta približiti tradicionalni dizajn koji može biti nosiv u modernim odjevnim kombinacijama, kao i u svim prilikama, od onih casual, pa sve do formalnih i elegantnih.

Ono što nas je posebno oduševilo kod ovih natikača su posebni detalji, jednostavnost linija, ali i specifične potpetice koje prožimaju sjajnu estetiku visoke mode u sinergiji sa streetstyle komadima. Sviđaju li vam se ove posebne natikače, možete ih naručiti posredstvom službene stranice brenda.

(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.