x

ČEGA SU SE DOSJETILI

Svjetski skandal: Objavljen intervju s Mihaelom Šumaherom

Nekoliko sedmica unazad se govori o potezima njegove supruge Korine, koja krije sve što je u vezi sa stanjem velikog vozača Formule 1.

Njemački list "Die Aktuelle" napravio je veliki skandal. Ovaj list je objavio navodni intervju s legendarnim vozačem Formule 1 Mihaelom Šumaherom!

Prošlo je skoro 10 godina otkako je Šumaher povrijeđen na skijanju na Alpama i od tada se liječi u tajnosti.

Nekoliko sedmica unazad se govori o potezima njegove supruge Korine, koja krije sve što se tiče stanja velikog vozača Formule 1.

Pojavili su se paparaci koji su tvrdili da imaju fotografije Nijemca. Međutim najveći skandal su napravili novinari ovog lista koji su uz veliku Šumaherovu fotografiju na naslovnici naveli da su uspjeli da urade intervju sa vozačem. Međutim, kada se do teksta dođe, jasno je da je u pitanju prevara.

Novinari su odlučili da iskoriste vještačku inteligenciju, dopuštajući joj da odgovara na pitanja umesto jednog od najboljih vozača u historiji Formule 1!?

Spomenuti se list zbog ovakvog ophođenja našao na žestokom udaru javnosti, a glavna je zamjerka da je stvorena opasna lažna vijest, koja može napraviti samo dodatne probleme porodici Šumaher.

Sada se očekuje tužba porodice.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.