x

INDIJAN VELS

Švjontek napala Ruskinju zbog dresa

Iskreno, bila sam iznenađena - izjavila je Poljakinja


Jedan naizgled običan fudbalski dres uzrokovao je probleme ruskoj teniserki Anastasiji Potapovoj na turniru u Indijan Velsu. Uoči meča 3. kola protiv Amerikanke Džesika Pegula (Jessica), Ruskinja Anastasija Potapova viđena je u dresu Fudbalskog kluba Spartaka iz Moskve.

Javna podrška

To je u svijetu tenisa protumačeno kao javna podrška Rusiji tokom invazije Ukrajine, a među glasnijim kritičarkama bila je najbolja teniserka svijeta Iga Švjontek (Swiatek).

- Iskreno, bila sam iznenađena. Mislila sam da igračica shvata da ne bi smjela, čak i ako podržava tu ekipu, iskazivati svoje stavove u ovakvim vremenima. Pričala sam s WTA i saznala da ovakvih situacija ne smije biti i uvjerili su me da će objasniti svima da ne smiju promovirati ruske timove. Nažalost, to se trebalo dogoditi puno ranije jer je u početku invazije vladao haos u svlačionici - izjavila je Poljakinja.

Oglasio se i WTA

Potapova, koja je od Pegule izgubila, objasnila je svoj potez rekavši da je navijačica Spartaka od 13. godine i da nije vidjela ništa sporno niti provokativno u nošenju tog dresa.

Oglasio se i WTA, čiji je kut gledišta bitno drukčiji.

- WTA je formalno upozorio igračicu da takvo ponašanje nije prihvatljivo. Ne očekujemo da će se ovakvo što ponoviti u budućnosti - objasnio je WTA u priopćenju.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.