x

Tatjana predosjetila kraj: Tata, pusti me u grad, možda mi je posljednji put! Tragedija kod Kule!

Slavko Gudz, otac Tatjane (15), koja je poginula u udesu zajedno sa drugaricom Marijom Fekete (17) i Božidarkom Đukić (23), kaže da se kobne večeri protivio da kćerka ide u diskoteku, jer je imao loš osjećaj ...

Rekao sam kćerki da ne izlazi u grad, jer imam neki loš predosjećaj, a ona mi je odgovorila: "Tata, pusti me, vidiš da je ova korona, možda mi je posljednji put".

Ovo za Kurir kaže Slavko Gudz, otac Tatjane Gudz (15), koja je u nedjelju oko 3.30 sati poginula u saobraćajnoj nesreći na putu između Ruskog Krstura i Kule. U istoj nesreći život je izgubila i Tatjanina drugarica Marija Fekete (17), kao i Božoidarka Đukić (23), dok se Marijina sestra M. S. (14) bori za život. Nesreća se desila kada je Mihajlo Sabadoš (23), koji je pijan vozio "reno megan", u kom su bile djevojke, ali i mladić Jovan V. (18), koji je takođe teško povrijeđen, sletio s puta i upao u kanal, piše Kurir.


Foto: Kurir

- Tatjana i sestre iz Kule, Marija i M. S., bile su nerazdvojne. Njih tri su još u četvrtak zajedno bile na bazenu, a Tatjana mi je poslije rekla da su se tamo dogovorile da u subotu idu u diskoteku u Odžacima, jer je trebalo da nastupa jpevačica koju vole. Ne znam zašto, protivio sam se tome. Kao da sam znao da će se ovo desiti - priča uplakani Tatjanin otac i dodaje da je čuo da su djevojčice u subotu uveče prvo bile na nekoj kućnoj žurki.

- Poslije su produžile do diskoteke. Odlučile su da ranije krenu kući, pješice. Dok su hodale, kolima ih je sustigao Mihajlo, a sa njim su bili Božidarka i Jovan. Tako su se svi našli u istim kolima - objašnjava Slavko Gudz.


Kako kaže, za nesreću je saznao u nedjelju oko sedam ujutru, kada su ga probudili policajci.

- Moja Tatjana mi je bila desna ruka, od sve djece najviše mi je pomagala, slušala me. Išla je u drugu godinu prehrambene škole. Baš u nedjelju smo planirali da pečemo prase i da se malo okupimo, a sada sahranjujem kćerku - kaže Slavko, stežući kćerkinu sliku.

Nesrećni otac kaže da je čuo da je nastradala Marija Fekete ispala iz kola i da je ležala na putu.


- Glava i grudi su joj bili smrskani. Druga djevojčica bila je u jarku. Čuo sam i da je Jovanu operisana kičma i da su mu amputirane noge, kao i da na sve to ima koronavirus - kaže Slavko.

Ništa manja tuga nije ni u porodici Marije Fekete i njene povrijeđene sestre M. S. Njihov očuh Zoran Šijak kaže da su djevojčice kobne večeri izašle u grad sa drugaricom Tatjanom, koja je trebalo da prespava kod njih.

- Rekle su nam da idu da prošetaju po kraju i da neće daleko ići. Na kraju su završile u diskoteci - priča potreseni očuh, koji je za nesreću saznao kada je krenuo na pecanje.


- Svakog jutra bih, prije odlaska na pecanje, ušao u sobu djevojčica da provjerim da li su se vratile iz grada i da li spavaju, ali sada to nisam učinio. Pozvali su me i rekli da su one doživjele nesreću. Odmah sam otišao tamo, ali me nisu puštali da priđem blizu - kaže Šijak.

On dodaje da vozača "renoa", Mihajla Sabadoša, ne poznaje, ali da poznaje povrijeđenog Jovana V.

- Jovan se družio sa djevojčicama i ranije, znali smo ga dobro - kaže on.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.