x

Napadač želi otići iz Spursa

Tek tad bi bili nezaustavljivi: Manchester City spreman za pregovore sa Kaneom

Harry Kane nema namjeru da produži ugovor sa Tottenhamom i izrazio je želju da napusti redove Spursa.

Sjajni 27-godišnji napadač frustriran je zbog činjenice da se njegov tim ne bori za trofeje i navodno je iskazao želju za odlaskom.

Prethodnih dana pojavile su se informacije kako je Kane zvanično zatražio da ga prodaju, ali ugledni engleski mediji su potom ovu vijest demantovali.

Ipak, kod Kanea postoji želja za odlaskom, iako je još uvijek nije zvanično saopštio, a ugledni transfer mag Fabrizio Romano tvrdi da bi njegova nova destinacija mogao biti Manchester City.


"Harry Kane će odbiti novi ugovor sa Tottenhamom. Manchester City pokazuje ozbiljan interes za njega i planiraju početi pregovore o transferu", napisao je Romano.

Sjajni napadač se prethodnih godina povezivao sa brojnim velikanima evropskog fudbala. Selili su ga od Barcelone, preko Reala, Manchester Uniteda i Juventusa, ali on je uvijek ostajao vjeran Spursima.

Međutim, očigledno je došlo do zasićenosti. Kane želi trofeje, svjestan je da ih u Tottenhamu neće osvojiti i zbog toga je spreman da ode, ali londonski klub ga nema namjeru prodati.


Kane je u dresu Tottenhama od 2009. godine odigrao 334 utakmice i postigao je 220 pogodaka. Ugovorom je vezan do 2024. godine.

Klub ga je slao i na posudbe, pa je tako igrao za Leyton, Millwall, Norwich i Leicestera.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.