x

SKANDAL NA TURNIRU

Teniseri opljačkani u turističkom centru Engleske, odneseni sat, pasoš, kreditne kartice...

ATP turnir u Eastbourneu nikada nije bio među jačim i elitnijim, ali je oduvijek privlačio pažnju najboljih tenisera svijeta zbog toga što se igra u jednom od najprestižnijih turističkih centara Engleske.

Eastbourne važi za najelitni turistički centar juga Engleske, u kojem čak i kraljica Elizabeta ima svoj posjed, a prelijepe plaže i duga obala privlače tenisere oduvijek na turnir koji se igra uoči Wimbledona. Međutim, ovogodišnji turnir neće pamtiti po dobrome Pedro Martinez i Diego Schwartzman.

Pljačkaši su u razmaku od 15 minuta opljačkali sobe dvojice tenisera, tako da se sumnja da je isti počinilac.


"Kada sam stigao u sobu, vidio sam da nedostaje sat. Obišao sam sobu tražeći ga, a onda sam na recepciji prijavio krađu. Nakon 15 minuta došao je Diego i poručio da mu se isto dogodilo. Ukrali su mi sat, a Diegu neke stvari velike dragocjenosti. Imao sam lošu noć i to je jedina istina, nisam mogao spavati. Bilo je teško igrati", rekao je Martinez, inače 49. teniser svijeta.

Poručio je da je sat od velike sentimentalne vrijednosti jer ga je kupio kada je prvi put stigao u treće kolo Roland Garrosa.


"Imao je veliku sentimentalnu vrijednost. Mislim da neće pronaći kradljivca jer u hodnicima nema kamera", zaključio je Martinez za Guardian.

Schwartzman je ostao bez brojnih stvari i sve je objavio na društvenim mrežama.

"Mnogo vrijednih stvari ukradeno mi je u hotelu u Eastbourneu. Ostao sam bez pasoša, kreditnih kartica i mnogo vrijednih stvari. Nije lako razmišljati o svemu jer hotel ne želi da preuzme odgovornost za ovaj skandal", napisao je Schwartzman.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.