x

RELACIJA ŠAMAC - DOBOJ

Teretni voz udario automobil na pruzi!

Na pruzi Šamac - Doboj na putnom prijelazu "Višnjik" između stanice Modriča i raskrsnice Vranjak dogodila se saobraćajna nesreća kada je teretni voz naletio na putnički automobil. Vozač automobila je povrijeđen.

Do nesreće na putnom prijelazu je došlo u 15:50 sati, a na mjesto nesreće nakon prijave vanrednog događaja, pored nadležne hitne službe, došli su i pripadnici MUP-a RS kao i Komisije za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske. Istraga je u toku.

Povrijeđen je muškarac koji je upravljao putničkim vozilom. Njemu je pomoć na licu mjesta ukazala nadležna Hitna pomoć i upućen je u bolnicu u Doboju.


Iz Željeznica RS-a su kazali da je mašinovođa ugledavši vozilo na prijelazu postupio po propisima, oglasio se signalima upozorenja i kočio, ali da nažalost nezgoda nije mogla biti izbjegnuta.

Usljed ovog vanrednog događaja oštećena je kontaktna mreža i lokomotiva Željeznica Republike Srpske.

"Putni prijelaz "Višnjik" je obezbijeđen putokazima i trouglom vidljivosti. Željeznice Republike Srpske još jednom apeluju na sve učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode putu i vremenskim prilikama, da se zaustave ispred putnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će samo na taj način nesreće i nezgode, koje mogu imati tragične posljedice treba izbjeći i smanjiti", kazali su iz Željeznica RS.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.