x

bez ugovora

Teške optužbe na račun Granda: Utajili porez tako što su članovima žirija ogromne honorare isplaćivali na ruke!

"Grand produkcija", koja posluje u sistemu Junajted medije u vlasništvu Dragana Šolaka, isplaćuje astronomske honorare članovima žirija "Zvezde Granda", s kojima nemaju potpisane ugovore, što znači da tako izbjegavaju da plaćaju ogroman porez državi, javlja Kurir.

Kako je Kurir pisao, Đorđe David, Ana Bekuta, Viki Miljković, Dragan Stojković Bosanac, Marija Šerifović, Snežana Đurišić, Aleksandar Milić Mili i Jelena Karleuša od produkcije su dobili povišice u novoj sezoni. Prema riječima izvora, roker je sa 1.000 eura, koliko je imao, podigao sebi cijenu na 3.000. I ostali članovi su sebi žicnuli koji euro više.


Tako je Bosanac ugovorio 500 eura više, pa umjesto 1.500 sada ima 2.000 eura. Viki i Bekuta kao da su se zajedno dogovarale, pa su sa 2.000 podigle sebi cijenu na 2.500. Evrovizijska pobjednica i "mala od skandala" su skočile čak za 1.000 eura, pa sada Marija uzima 4.500 umjesto 3.500, dok je njena koleginica sa 5.000 otišla na 6.000 eura po emisiji.


S obzirom na to da u sezoni ima 40 emisija "Zvezda Granda", dolazi se do podatka da Karleuša samo od ove emisije godišnje zaradi oko 240.000 eura! Ta računica pokazuje da je ona svoje žiriranje najbolje unovčila. Slijedi Marija Šerifović sa 180.000, David - 120.000, potom Bekuta i Viki sa 100.000, a Bosanac sa 80.000.


Iz pres-službe "Granda" poslali su dopis medijima u kojem piše da postava žirija ovog šoua radi za džabe i da nemaju ugovore. Međutim, to nije istina, tvrde sagovornici, a to se može zaključiti i po onome što su raniji izjavljivali članovi žirija. Marija Šerifović je više puta javno izjavljivala da od bivšeg direktora "Granda" Saše Popovića traži povišicu za to što satima sjedi i ocjenjuje kandidate, dok se Jelena Karleuša požalila da od honorara u žiriju može da kupi samo grisine i da ne dobija novac, za razliku od ostalih. Odmah ju je demantovao Popović.


- Karleuša ne sjedi za džabe u žiriju, ne sekirajte se! Zaradi ona mnogo više nego svi mi - kazao je on 2018.

Dakle, problem je u tome što, kako su iz "Granda" i sami priznali u saopštenju, oni po svoj prilici nemaju ugovore sa članovima žirija nego im pare isplaćuju na ruke. Na taj način država je prevarena jer se ne plaća porez na iznose koje dobijaju članovi žirija.


Tokom jučerašnjeg dana pokušali smo da dobijemo komentar članova žirija, ali samo njih dvoje su nam se javili na pozive. Među njima je bio Đorđe David, koji je svojom izjavom potvrdio saznanja Kurira da novac dobija na ruke, piše Kurir.

- Ja imam dogovor sa Sašom Popovićem i, što se mene tiče, to mi je jače od bilo kog papira - poručio je on.


Drugi član žirija je zamolio da se ne spominje njegovo ime, rekao je da ima ugovor sa "Grandom" još iz perioda dok je Popović bio direktor, kao i da su informacije o povećanju honorara u novoj sezoni tačne.

- To se sve na ruke isplaćuje, muljaju na sve strane. Vaš tekst o povišicama je tačan u mom slučaju, a koliko znam, i za ostale članove. Jedino mislim da Karleuša ima veći honorar, ali ne mogu da tvrdim - rekao je on.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.