x

premier liga

Teško izborene, ali jako vrijedne pobjede Chelseaja i Leicestera, novi kiks Tottenhama

Odigrano je šest susreta devetog kola Premier lige od 16 sati, a Chelsea i Leicester su ostvarili bitne pobjede, dok je Tottenham ponovo razočarao.

Tottenham je nastavio sa slabim partijama, ali ovaj put su barem uspjeli da spase bod protiv Watforda u Londonu.

Gosti su vodili dobar dio meča, no Dele Alli je na kraju u 88. donio Spursima izjednačenje i barem nešto, mada je jasno da je ovo neuspjeh za domaćina koji je razmišljao isključivo o osvajanju sva tri boda. Doucoure je inače još u šestoj minuti zabio za Watford.

Tottenham nakon devet mečeva ima svega 12 bodova i nalazi se tek na sedmom mjestu sa 12 bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom, koji uz to ima i utakmicu manje.

Chelsea je imao dosta problema u duelu sa Newcastleom, ali je Marcos Alonso u 73. postigao pogodak za vrijedna tri boda izabranika Franka Lamparda.

Meč je završen rezultatom 1:0, a Chelsea se sada popeo na treće mjesto i ima 17 bodova, koliko i drugoplasirani Leicester, koji je danas uz dosta muke s 2:1 savladao Burnley. Iako su gosti vodili, Vardy i Tielemans su režirali preokret Lisica.

Susret Bournemoutha i Norwicha završen je bez golova, u duelu Wolverhamptona i Southamptona bilo je 1:1, dok je Aston Villa u 95. došla do pobjede nad Brightonom (2:1).

Targett je bio junak domaćina. Prethodno je gost poveo preko Webstera, a Grealish izjednačio na 1:1 krajem prvog dijela, da bi Targett u nadoknadi zatresao mrežu za potpuno slavlje Ville.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.