x

Teslina mašina, uputstvo za korištenje injekcija od 15.000 eura, lažna ulja... Evo sa čime se sve susretala Isidora u želji da pobijedi opaku bolest!

Isidora Bjelica je 5. avgusta tekuće godine preminula nakon sedmogodišnje borbe sa opakom bolešću, a tri dana kasnije je kremirana u prisustvu članova porodice i prijatelja.

Književnica je u više navrata govorila o načinima na koje je pokušala da se izliječi i nije krila da je često posezala za najnevjerovatnijim rješenjima.

- Kada si bolestan, jedini cilj ti je da ozdraviš. Jedan čovjek mi je prodao ulje kanabisa. Platila sam ga mnogo novca. Međutim, umjesto njega dobila sam obojeno ulje neke žitarice - ispričala je svojevremeno Isidora za "Gloriju".


- Pravo ulje kanabisa nabavila sam tek u Amsterdamu. Ova bolest puno košta. A svako zna nekog čovjeka iz Borče, Koteža, Mirijeva koji ima ljekovitu travu ili napitak. Jedna žena mi je uvalila neku Teslinu mašinu koja ničemu ne služi - dodala je tada Bjelica.

- Kroz našu kuću prodefilovalo je mnogo prevaranata. Ali to je bila škola. I nikoga od njih ne osuđujem, iako mi je nevjerovatno da se neko bogati na tuđoj nesreći. I nije to svojstveno samo nama. Iste stvari su mi se dešavale i drugdje.


- U Rusiji sam bila na institutu za kvantnu medicinu, gdje su mi saopštili da mi se bolest vraća. Posljednji novac sam dala za injekciju blastofaga. A onda mi se sreća zbog lijeka pretvorila u očaj. "Znate, treba vam uputstvo za korištenje injekcija, a ono košta 15.000 eura", rekli su mi. Izašla sam iz te zgrade u predgrađu Moskve ridajući. Bila sam sama i poražena. Imam lijek, a ne mogu sebi pomoći. Bolest je najveći biznis, kako onaj legalan baziran na farmaciji, tako i nelegalni - zaključila je tada Isidora.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Pulsonline

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.