x

krajnje pristupačan

Testirali smo Galaxy A12, najpovoljniji telefon Samsunga iz kategorije vrhunskih performansa!

S pravom naslov ovoga članka stoji ovako, jer od momenta kada je lansiran Samsung Galaxy A12 predstavljen je kao telefon sjajne generacije za one koji su ljubitelji nešto pristupačnijih cijena. Naime, ekipa Ekskluzive  je imala priliku uvjeriti se kako je Galaxy A12 uređaj koji ima performanse  dostojne vrhunskim telefonima današnjice. Iako smo bili skeptični zbog "pristojne" cijene, i sami smo se uvjerili kako je model prava stvar neovisno da li ste gejmeri, infulenceri ili jednostavno želite fantastičnu kameru i fenomenalan zaslon. 

Galaxy A12 je stigao u ruke ekipe Ekskluzive, te smo  dobar period testirali ovaj model. Za dane provedene u našim rukama, modelu nismo uspjeli pronaći manu, dok je vrlina na sve strane. Ono što se pretežno kada su recenzije u pitanju postavlja u dnu članka, ovoga puta ćemo istaći u prvi plan, a to je cijena. Naime, model Galaxy A12 je krajnje pristupačan svima. Možemo reći kako je bilo krajnje vrijeme da iz Samsunga dočekamo ovakvu cijenu telefona sa vrhunskim performansama, nevjerovatnom kamerom i drugim specifikacijama. 


Na prvi vizuelni kontakt s ovim modelom zaključili smo kako je riječ o jednom simpatičnom telefonu, kojeg krasi lijep dizajn. Tu je solidan Mediatek Helio P35 procesor,  6,5-inčni Infinity-V ekran + PLS LCD zaslon, dobre kamere s primarnim 48 MP senzorom i fantastičnom 5000 mAh baterijom. 


Naša ekipa je Galaxy A12 najviše koristila za fotografisanje, što je shvatljivo, budući da se često nađemo na mjestu nekog događaja, a da pri ruci nemamo fotoaparat, kao i za igranje igara. Upravo naredna informacija će razveseliti sve, koji su poput nas. Naime, gejmeri će biti više nego zadovoljni nevjerovatno velikim zaslonom od 6.5 inča, što je sjajno i prilikom gledanja video zapisa. Mobitel gotovo da nismo ispuštali iz ruke, a u tome nam je pomogla gore spomenuta dugotrajna baterija, a sjajna stvar je i tehnologija brzog punjenja od 15W.


Kamera Galaxy A12 modela je još jedna genijalna stvar i ono zbog čega nećete požaliti feninga za ionako pristupačan telefon. I samim nam je zvučalo nerealno da model sa takvom cijenom nudi tako dobru kameru. Naime, za vrlo jasne detalje tu je primarna 48MP kamera koja omogućava da snimite sve nezaboravne trenutke. Za  predivne pejzaže, detalje, portrete i uvjete u kojima je lošije osvijetljenje tu su ostale tri kamere 5+2+2MP. Prednja kamera 8MP omogućava zadivljujuće selfije, a snimanjem videa od 1080p zasigurno će doći do izražaja vaše filmske mogućnosti.  Uz sve to uređaj je opremljen i vrlo kvalitetom bljesklicom koja će sve fotografije slabijeg osvjetljenja učiniti oštrim sa visokom kvalitetom.


Galaxy A12 kombinira snagu procesora Octa-core s do 3 GB/4 GB/6 GB RAM-a za brzo i djelotvorno izvršavanje zadataka. Uživaćete u 32 GB/64 GB/128 GB za unutarnju pohranu. Memoriju je moguće proširiti microSD karticama. Hardver i softver rade zajedno, a sadržaj i opcije nalaze se nadohvat ruke kako biste im mogli brže pristupiti. 

Krajnji utisak za testiranje ovog modela je više nego odličan. Samsung konačno ima pravi model sa cijenom koja odgovara većini, stoga sa svim čudima koje nudi apsolutno opravdava njegovu preporučenu cijenu za tržište BiH koja se kreće ispod 400 KM. 

.

.

.

.

.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.