x

Testirali smo Samsung Galaxy S20 Plus i uvjerili se zašto ga zovu zlatnim telefonom!

Samsung Galaxy S20 Plus je novi model koji se našao na „tapeti“ Ekskluziva.ba portala. Nakon nekoliko sjajnih Samsungovih modela, naša ekipa je s radošću testirala moćni Galaxy S20 Plus, koji je pokupio najviše pohvala iz Samsungove Galaxy S20 serije. Galaxy S20 Plus se nalazi odmah iza standardnog modela S20, a ujedno po specifikacijama ispod S20 Ultra modela. Tim Ekskluziva.ba portal je odabrao ovaj model za testiranje i uvjerio se kako je zlatna sredina ovoga puta zlatnija nego ikada. Model S20 Plus zauzima posebno mjesto jer ima svoj identitet.   

Testiranje Galaxy S20 Plus modela dočekali smo s velikim ushićenjem. I u svijetu je predstavljen kao model koji najradije treba izabrati iz S20 serije. Apsolutno s opravdanjem. Odmah pri uzimanju ovog telefona u ruke primijetili smo da je dosta praktičan i perfektan kada želite veći ekran za gledanje, dok se tipkovnica ne osjeća tako usko ako imate veće ruke. Ekran je ravan te se prostire gotovo čitavom gornjom površinom. Ekran je oštar, fluidan, ima odličnu vidljivost pod uglom, a i osvjetljenje je na visokom nivou. Ako uzmemo u obzir dimenzije 161,9x73,7x7,8 mm, težinu od 186 g te glatko kućište onda je jasno da je praktičan za rukovanje i za korištenje jednom rukom.


Galaxy S20 Plus model koji se našao u našim rukama je došao sa 6.7-inčnim AMOLED zaslonom. Telefon posjeduje izvrstan zvučnik/slušalicu poziva, a nalazi se uz sam gornji brid, u procjepu kojeg ćete tražiti škiljeći. Zajedno sa onim na donjem bridu osigurava se fenomenalan stereo zvučnik. Lijevi brid je čist, dok desni nosi gumb kontrole glasnoće i tipku Power, koja zadano dužim pritiskom pokreće Bixby asistenta. On je ove godine ostao bez vlastitog gumba. Sve u svemu, ovaj model se može opisati jednom riječju – elegancija.


Fenomenalni i trenutačno najbolji telefon na tržištu - Galaxy S20 Plus model u osnovnoj varijanti donosi 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, što je više nego dovoljno i za one najzahtjevnije korisnike. Postoji i model od 512 GB, a ako vam ni to nije dovoljno, na raspolaganju imate microSD kartice do 1 TB. Bez obzira na to kakav ste ”potrošač” slobodnog prostora na pametnom telefonu, prostor kojeg vam nudi ovaj uređaj nećete tako lako i brzo moći potrošiti i popuniti.


Ono što smo primijetili jeste i kako Samsung Galaxy S20 Plus ima sjajan čitač otisaka, a za još veću pohvalu svakako je i senzor prepoznavanja lica koji funkcioniše besprijekorno brzo i jasno. Moramo pohvaliti i bateriju od 4.500 mAh koja vas neće iznevjeriti, kao što je to bio slučaj sa nama. Uz 120-herzno osvježenje, baterija će moći izdržati bez potrebe dopunjavanja sa zaslonom koji će moći biti uključen 5 sati.

Dolazimo i do nama omiljenog dijela, a to su kamere. Bez ikakvog okolišanja možemo reći kako su kamere na ovom modelu nešto najbolje što se može desiti. S ovakvim performansama kamere s lakoćom smo fotografisali i snimali sadržaj za naš portal, a da je isti bez drastične razlike u odnosu na onaj  koji smo bilježili sa profesionalnim aparatom. Model 12MP senzor s objektivom otvora blende f/1.8 i OIS-om ali i Dual Pixel PDAF autofokusom. Snima 8K 24fps i 4k60fps video. Uz tu glavnu, S20+ ima i 12MP ultrawide kameru i optički stabiliziranu 64 MP telefoto kameru za 3x hibridni zum i digitalno povećanje do 30x.


Selfie kamera je 10MP f/2.2 s autofokusom i 4K 60fps videom. Kako je Ekskluziva.ba portal ranije testirao S10 seriju, tokom testiranja S20 Plus modela smo uočili kako je Samsung dosta poradio na unapređenju kvalitete fotografija fotografiranih u uvjetima niže ili niske razine svjetlosti. Razlika na noćnim fotografijama serije S10 i S20 je itekako primjetna. Kada govorimo o mogućnosti snimanja videozapisa, tu treba reći kako S20Plus podržava snimanje videozapisa čak i u 8K kvaliteti. Jeste da će to zauzeti dosta memorije, a od ostalih načina, S20Plus snima 4K videozapise u 60 sličica po sekundi.


Početni zaslon telefona nudi izbornik s aplikacijama, dok s do 5 ikonica, navigacijsku traku ili geste, spuštanje Centra za obavijesti bez razvlačenja prsta do vrha ekrana, Teme, praktičan izbornik rubnog zaslona… Klasika, ali ona dobra klasika, gdje sučelje izgleda dorađeno, zrelo i konzistentno, a pritom super glatko i fluidno. Samsung je ubacio i neke cool opcije za korisnike i drugih Samsungovih uređaja, poput Music Share i Quick Share.

Kada govorimo o operacijskom sustavu, odnosno verziji Androida koja se nalazi unutar Samsung Galaxyja S20 Plus, tu treba reći da je Samsung ovaj uređaj odmah, ”po defaultu” naoružao najnovijim, Androidom 10. Zahvaljujući ”desetki” na uređaju ćete imati mnoštvo dodatnih i vrlo korisnih mogućnosti, kao što su Live Caption, Focus Mode i Digital Wellbeing, dodatne mogućnosti sigurnosti i još neke.


Ako ne želite koristiti standardne tri osvjetljene tipke, u opcijama ih možete isključiti i uključiti geste. Samsung u pogledu sustava i podrške treba pohvaliti. Ove godine, baš kao i prošle, Samsung je svoje perjanice ”naoružao” sa ažurnim sustavima. Zbogom kašnjenju nadogradnji i zastarjelim verzijama Androida!

Kada sve zbrojimo, moramo priznati kako model Galaxy S20 Plus vrijedi svake pare. Preporučena cijena za BiH iznosi 1.999 KM, ali za ono što smo vidjeli jasno je kako telefon nema manu. Kroz cjelokupno testiranje smo se uvjerili zašto je baš ovaj model jedan od najboljih u svijetu u svojoj klasi, ali i zašto je zlatna sredina – najzlatnija iz S20 serije. Ovo je vrlo kvalitetan pametni telefon sa mnoštvom ”premium” obilježja, telefon sa odličnim kamerama, fantastičnim i možda najboljim zaslonom, jako brzim procesorima (čak i Exynos 990 je dosta brz), 12 GB radne memorije, prostranom unutrašnjom memorijom i još mnogim stvarima zbog kojih je Samsung Galaxy S20 Plus broj 1.

.

.

.

.

.

.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.