x

IZ BLATA DO VRHA

Težak milione, a kao dječak nije imao ni hljeb da jede: Roditelji Duška Tošića bili baš siromašni da su ga dali u dom, ona ga hranila!

Bivši fudbaler i fudbalski menadžer Duško Tošić, poslije 14 godina braka sporazumno se razišao sa pjevačicom Jelenom Karleušom s kojom ima dvije kćerke. Ono što je svima poznato je da je Duško imao veoma teško djetinjstvo.

Naime, otac i majka su ga zbog neimaštine morali odvesti u internat, u kojem je proveo tri godine, a danas je bogat čovjek.

Bivši srpski reprezentativac je odrastao u malom selu Orlovat kod Zrenjanina, u kućici punoj ljubavi i s malo finansijskih sredstava za život. Duškovi roditelji toliko nisu imali da je otac Milorad zbog neimaštine morao da ga pošalje u Dom za nezbrinutu djecu "Angelina Kojić Gina", gdje se školovao i ujedno trenirao sport, od kojeg je uspio da zaradi milione.


- Duško je zaista imao teško djetinjstvo. Njegovi roditelji su bili siromašni, ali su pošteni i dobri ljudi. Pošto je želio da trenira fudbal, otac ga je poslije osnovne škole odveo u Zrenjanin i dao ga u dom da bi se školovao i ujedno igrao fudbal. Odlazak iz malog sela u grad za Duška je bilo ostvarenje sna. Znam da je roditeljima ljubio ruke kad god bi došao kući jer su mu ispunili želju i poslali ga u taj internat. Nije mario za to što je u njenu boravio s napuštenom djecom jer je imao jasan cilj. Pa šta bi bilo od njega da je ostao u Orlovatu? Ništa! - pričao je mještanin.


Tošić je umio da se iskrade iz kuće i da po cijelu noć gleda fudbal kod komšije jer njegovi nisu imali televizor.

- Sjećam se kako je Duško molio komšiju da kod njega gleda utakmice jer njegovi roditelji nisu imali televizor. Sjedio bi na krevetu, a lopta bi mu bila ispod noge. Dešavalo bi se i da zaspi uz televizor i da ga otac u pola noći u naručju odnese kući. Duško vam je klasičan primjer kako se iz blata može doći do vrha!


Jednom prilikom, sad već njegova bivša supruga Jelena otkrila je da mu je u tom periodu mnogo pomogla rijaliti učesnica i pobjednica Nadica Zeljković, majka Kristine Kije Kockar, koja mu je davala da jede.

- Moj muž Duško ispričao mi je, kada sam ja imala žestoke komentare za Kiju, da prestanem i da je ne diram jer mu je mnogo pomogla. On mi je rekao: "Nemoj više da je diraš, zato što je njena majka kada sam bio mali i jako siromašan, davala meni ručak u restoranu gdje je radila - otkrila je tada Karleuša.


U Domu učenika srednjih škola "Angelina Kojić Gina" ispričali su da je bivši muž JK jedan period svog djetinjstva proveo kod njih.

- Tačno je da je Duško bio u našem domu. Pošto je živio na selu, a želio je da trenira fudbal, roditelji su ga upisali kod nas. Redovno je odlazio kući kod svojih i oni su dolazi da ga obilaze. Tada je naša ustanova imala dio za nezbrinutu djecu, ali on je bio smješten u internatu. To je bilo davno, ali sjećam se da je bio uporan i da je po cijeli dan igrao fudbal na školskom terenu - ispričao  je jedan od profesora u ovoj ustanovi.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.