x

Jako dobra partija bh. reprezentativca

Težak poraz Netsa protiv Phoenix Sunsa, rekord karijere Džanana Muse u NBA ligi

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su doživjeli ubjedljiv poraz u gostima protiv Phoenix Sunsa sa 138:112.

Sunsi su od samog početka zaigrali u odličnom ritmu s kojim se Netsi jednostavno nisu mogli nositi. Domaći su već nakon prvog dijela imali dvocifrenu prednost, te su vodili sa 68:50.

Netsi su u nastavku utakmice pokušali doći nekako do preokreta, no nisu imali pravi recept za to. Bilo je jasno na kraju da će Sunsi upisati pobjedu, te je bilo samo pitanje kojim rezultatom će to biti.

Na kraju domaći su slavili sa 138:112 što je za Sunse šesta pobjeda u novoj sezoni, dok Netsi imaju sada pet poraza uz četiri pobjede.

Domaće je do novog trijumfa vodio Devin Booker sa 29 poena, devet asistencija i dva skoka, dok je sjajan bio i Ricky Rubio koji je ubilježio 22 poena, 12 asistencija i četiri skoka.

U ekipi Netsa najefikasniji bio je DeAndre Jordan sa 16 poena i 12 skokova, dok je zakazao Kyrie Irving koji je ubacio "skromnih" 15 poena.

No, treba da nas raduje činjenica da je naš mladi košarkaš Džanan Musa na parketu proveo 21 minutu, te da je postavio rekord karijere u NBA ligi po broju poena i skokova. Musa je upisao 12 poena, te je dodao šest skokova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.