x

Tijana Ajfon bi mogla robijati 15 godina zatvora?

Ukoliko se pred Sudom Bosne i Hercegovine dokaže da je Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, skrivila krivična djela koja joj se za sada stavljaju na teret – organizovanje pros..tucije i krijumčarenje ljudi – mogla bi da završi na robiji dugoj i do 15 godina.

Tijanu Makismović policija i tužilaštvo terete da je ona bila jedan od organizatora o.gija i k..ainske žurke u Bijeljini i da je njen “posao” bio dovođenje djevojaka u pomenutu vikendicu.

Strogim odredbama krivičnog zakonika BiH za ta krivična djela predviđene su višegodišnje kazne zatvora, piše Blic.


Ko vrbuje, preveze, sakrije, pruži zaštitu ili na drugi način omogući boravak krijumčarenih lica u Bosni i Hercegovini kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina, međutim ko to učini u sastavu organizovane grupe ili grupe za organizovani kriminal, počinilac će se kazniti kaznom zatvora od tri do 15 godina!


Uz to, u Krivičnom zakoniku se navodi da ko upotrebom sile ili prijetnjom upotrebe sile ili drugim oblicima prinude, otmicom, prevarom ili obmanom, zloupotrebom ovlašćenja ili uticaja ili položaja bespomoćnosti ili davanjem ili primanjem isplata ili drugih koristi kako bi privolio lice koje ima kontrolu nad drugim licem, vrbuje, preveze, preda, sakrije ili primi lice u svrhu iskorištavanja tog lica u državi u kojoj to lice nema prebivalište ili čiji nije državljanin, kazniće se kaznom zatvora od najmanje pet godina.

Tijana Maksimović se nalazi u pritvoru u Doboju, a njen advokat Miloš Stevanović ispričao je za tamošnje medije da je s njom u kontaktu i da je ona zadovoljna uslovima.

.

.

.

.

.

Izvor: Blic

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, ................................ cutt.ly/syvK0vy