x

Tijana Ajfon se oglasila iz zatvora: Otkrila kako je tretiraju policajci!

Kao bomba odjeknula je vijest da je Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon uhapšena u Bosni i Hercegovini. Tijana se sada nalazi u zatvoru u Doboju, a kako je tretiraju zatvoru i kakav odnos ima sa policajcima otkrio je njen advokat.

– Optužbe se tiču organizacije kriminalne grupe gdje nije fokus bio na Tijani, no međutim obzirom da je ona tako zvučno ime, medijski je ispalo kao da je ona tu jedino nešto kriva - kazao je advokat Miloš Stevanović i dodao je da se Maksimović sumnjiči za ilegalni prelazak granice.


– To je ono što što, po našem razumijevanju, ono što se najviše u Tužilaštvu posmatra imajući u vidu da je u to vrijeme postojala zabrana ulaska srpskim državljanima u BiH. Rekao bih da je to najosjetljivija stvar. Podsjećam vas da je u subotu navečer njoj određen pritvor koji ne može trajati duže od 30 dana iz razloga što ona ima srbijansko državljanstvo i ne bi bila dostupna bh pravosuđu u slučaju da bude puštena na slobodu - napominje Stevanović.


Ostalih šest osumnjičenih muškaraca, svi mahom iz Bjeljine, pušteni su uz mjere zabrane kontakta i zabrane napuštanja mjesta boravka.

– Tijana naravno i mi kao njena odbrana u potpunosti opovrgavamo osnovne sumnje koje joj se stavljaju na teret pogotovo onaj dio što se tiče pros..tucije. Što se tiče prelaska granice, to je nešto čime će se Tužilaštvo i dalje nastaviti baviti i mi ćemo uložiti žalbu na rešenje o određivanje pritvora koje još uvijek nismo dobili - ističe advokat Miloš Stevanović.


On je istakao i da se Tijana nalazi u Doboju u zatvoru: 

– S njom sam u kontaktu, zadovoljna je uslovima. Danas mi je rekla da je tretman jako korektan, i da je i policija bila jako korektna i u Bijeljini i u Sarajevu. Mi ćemo pokušati što prije da je prebacimo u Bijeljinu, kako bi bila bliža svojoj porodici, a naravno radićemo da ona bude što prije puštena iz pritvora- kaže Stevanović.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, ................................ cutt.ly/syvK0vy