x

Tips & Tricks: Odvažite se i isprobajte uvijač za trepavice – wow efekat za nekoliko sekundi

Da li ste i vi jedna od onih koje uvijač za trepavice uredno drže u kozmetičkoj torbici i čekaju “priliku” da ga upotrijebe, jer im se za svakodnevnu upotrebu čini previše “komplikovan”? Ako jeste, ne pravite tu grešku i odmah ga ubacite u upotrebu, a evo i kako.

Kada pitate pripadnice ljepšeg spola bez kojeg to make-up proizvoda ne mogu, odgovor je najčešće – maskara! I ovo nije čudno, zar ne? Bilo da imate krupne oči koje treba da uokvirite istaknutim trepavicama, ili imate sitno oko koje će maskara u tom slučaju “otvoriti”, ovaj dio šminke je nezaobilazan dio, a po potrebi i jedini dio dnevne šminke bez kojeg se ne može.

Međutim, maskara ima i svog “najboljeg druga” na kojeg mnoge dame često zaborave iako svi teže ka tome da imaju dugačke, guste trepavice, pune volumena, baš onakve kakve znamo da je moguće postići samo za potrebe reklama ili za crveni tepih. Zato smo danas riješili da vas podsjetimo na nešto što u svojoj kozmetičkoj torbici sigurno ima većina žena, a sa čime možete postići sličan utisak kao onaj kome se divite. Riječ je o uvijaču za trepavice, proizvodu koji najčešće služi za skupljanje prašine.

Ali, kako želja da imamo trepavice poput ljepotica koje svakodnevno viđamo na internetu nije jednaka vještini postavljanja vještačkih trepavica mnogih od nas, kao ni količini novca koju možemo da odvojimo na popularnu nadogradnju istih, to ne znači da uz dobru maskaru i uvijač ne možemo postići itekako dobar efekat. Potrebno je samo da se odvažite na njegovo pravilno korištenje.

Kako da pravilno koristite uvijač za trepavice?

Uvijač koristite nježno, bez povlačenja trepavica kako ih ne biste oštetili i to tako da ga prislonite uz korijen gornjih trepavica, piše fashion.hr. Ovom metodom ćete otvoriti pogled i nakon nanošenja maskare vrlo lako kreirati “eyeliner efekat”. Kada uvijač postavite na mjesto koje smo spomenuli držite ga 3 do 5 sekundi uz lagano pomjeranje ka obrvama. Zatim ga stavite na sredinu trepavica i ponovite postupak. Nakon toga nanesite maskaru za što bolji efekat! Razliku ćete sigurno primijetiti.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.