x

Tjelohranitelji koji čuvaju Megan i Harija koštaju 500.000 $! Konačno otkriveno ko će plaćati ovu sumanutu cifru!

Nakon što su prije nešto više od dvije nedjelje objavili da se odriču kraljevskih dužnosti, već danima svijet spekuliše o tome ko plaćati ogromne cifre za tjelohranitelje koje će Hari i Megan imati tokom života u Kanadi.

Uprkos tome što su bez titula ostali, država Kanada će im ubuduće plaćati obezbjeđenje, sve dok ne postanu finansijski nezavisni. Kada počnu dovoljno da zarađuju od reklama, sami će preuzeti obaveze oko plaćanja obezbjeđenja.

- Platiće dio sopstvenog obezbjeđenja ako budu komeracijalno uspješni. Megan i Hari žele da daju dio novca koji ide na njihovo obezbjeđenje, a koje trenutno plaća država. Od momenta kada su došli u Kanadu, obezbjeđenje je sasvim privatno i više nema veze sa titulama. Zato nije jasno zašto tjelohranitelje još uvijek plaća država - kaže izvor za strane medije i dodaje:


- Sjetimo se samo slučaja Tonija Blera koji je preuzeo troškove obezbjeđenja 2007. godine, kada je otišao sa funkcije.

Prema posljednjim informacijama koje su se pojavile u stranim medijima, kanadski premijer Džastin Trudo složio se da bi kanadski poreski obveznici trebalo da plate 500.000 dolara troškova za obezbjeđenje princa Harija i Megan, iako postoji zabrinutost da bi veliki troškovi mogli da dovedu do povratne reakcije u Kanadi i naštete statusu monarhije tamo.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.