x

Okršaj hrvatskih tenisera u finalu

To se nije desilo 113 godina na Olimpijadi: Hrvati u tenisu imaju zagarantovano zlato i srebro

Hrvatska je u Tokiju uspjela napraviti nevjerovatan podvig jer ćemo u finalu dubla u tenisu gledati upravo okršaj hrvatskih tenisera.

Jutros su plasman u finale dubla ostvarili Marin Čilić i Ivan Dodig koji su u polufinalu sa 2:0 u setovima pobijedili par Daniell - Venuss, a u finalu će igrati upravo protiv svojih sunarodnjaka.

Naime, u drugom polufinalu hrvatski teniseri Nikola Mektić i Mate Pavić uspjeli su da pobijede Kajiceka i Sandgrena i plasiraju se također u finale.

Mektić i Pavić su za sat i 22 minute uspjeli da pobijede svoje protivnike, a oba seta dobili su sa 6:4.


Zanimljivo je da se samo dva puta u historiji Olimpijade desilo da u finalu igraju teniseri iz iste zemlje, te da ta zemlja ima zagarantovanu zlatnu i srebrenu medalju.

Prvi put to se desilo 1904. godine kada su na turniru igrali samo američki parovi, te četiri godine kasnije kad asu u finalu bili teniseri iz Velike Britanije.


Mektić i Pavić prvi set dobili su sa 6:4 nakon 38 minuta igre, a isti rezultat bio je i u drugom setu koji je trajao šest minuta više od prethodnog.

Ovo je zaista veliki podvig hrvatskih tenisera u Tokiju koji su tako uspjeli nešto što niko nije u prethodnih 113 godina.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.