x

Top 3 ombre nijanse za ovo ljeto

Iako se svaki čas upoznajemo sa novim tehnikama farbanja i sjenčenja kose, ombre je tehnika koja već godinama drži visoko prvo mjesto!

Svoju popularnost duguje neobaveznom efektu, koji nudi blagu promjenu, sjenčenje, a ne zahtjeva prečest odlazak kod frizera, jer vam je kosa prebrzo izrasla. Još jedna prednost ombre tehnike je mogućnost eksperimentisanja, jer možete malo osvježiti kosu sa pramenovima za nijansu svjetlijim od vaše boje, a možete i da se odlučite za drastičnu promjenu koju ćete postići uz nekoliko različitih nijansi pramenova.

Ovog ljeta najpopularnije su sljedeće ombre nijanse…

#1 Pepeljasto plava

Ovo je nijansa iz koje ćete u svijetlosmeđu, laganim nijansiranjem preći u pravu srebrnu boju. Smeđi izrastak, koji postepeno prelazi u boju srebra, veoma će efektno istaći svijetle pramenove.

#2 Svijetlosmeđi pramenovi

Svijetlosmeđi pramenovi idealan su izbor za brinete koje žele suptilnu promjenu. Ovi pramenovi suptilno će se stopiti sa vašim izrastkom pa će se na prirodnoj svjetlosti jasno vidjeti kako se boje prelivaju i poigravaju na vašoj kosi. Najveća prednost ove suptilne ombre kombinacije je njena jednostavnost, kada je održavanje boje u pitanju.

#3 Bakarni ombre

Za brinete, čija kosa ima crvenkasti podton, bakarni ombre je savršen izbor. Ovaj nevjerovatno efektan izbor boja, zahtjeva nešto intenzivniju njegu, kako biste boji sačuvali svježinu, ali će ostaviti zaista jak utisak i predstavljaće upečatljivu promjenu u kojoj ćete uživati.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.