x

Paratici želi bh. veznjaka

Tottenham kontaktirao Barcelonu: Londonski klub želi dovesti Miralema Pjanića

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić će u narednim sedmicama gotovo sigurno napustiti Barcelonu.

Pjanić je u katalonski klub stigao prije godinu dana iz Juventusa kao veliko pojačanje, ali u prvoj sezoni u Barceloni nije imao ni približnu minutažu kako je očekivao.

Bh. veznjak bio je u drugom planu Ronalda Koemana koji je prednost dao i nekim igračima iz omladinskog pogona što je bio jasan pokazatelj da ne računa na Pjanića.

Na kraju sezone bilo je špekulacija da bi Koeman mogao napustiti Barcelonu, ali predsjednik Joan Laporta odlučio mu je pružiti podršku.

To je bio jasan pokazatelj za Pjanića da mora potražiti novi klub ukoliko želi igrati jer je teško očekivati da će se njegov status promijeniti ukoliko bi ostao u Barceloni i naredne sezone.


Pjanić se već neko vrijeme povezuje s povratkom u Juventus, a pored toga interes su još pokazali PSG i Chelsea.

Međutim, konkretnih ponuda za Pjanića od tih klubova još uvijek nema i u Barceloni su spremni da ga puste za pravu cijenu.

Katalonski Sport objavio je prije nekoliko dana da se za Pjanića interesuje i Tottenham u kojem je funkciju sportskog direktora preuzeo Fabio Paratici koji je do jučer radio u Juventusu.


Paratici želi da dovede Pjanića u Tottenham i danas su se pojavile informacije da je već ostvario kontakte s čelnicima Barcelone. U Tottenhamu žele znati cijenu bh. reprezentativca i nije poznato da li će ponuditi razmjenu igrača.

Također, Tottenham je zainteresovan da dovede Pjanića na posudbu naredne sezone uz mogućnost otkupa ugovora, ali u Barceloni su više za opciju da bh. igrača odmah prodaju.

Sigurno je da će pregovori biti dosta zanimljivi na relaciji Barce i Tottenhama, a kakva će biti sudbina Pjanića sigurno će biti poznato u narednim sedmicama.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.