x

real madrid želi kanea

Tottenham odredio cijenu za svog najboljeg napadača

Ukoliko u svoju ekipu žele dovesti Harryja Kanea iz Tottenham Hotspura, Real Madrid morati će oboriti aktuelni svjetski rekord.

Real Madrid trenutno se nakon osamnaest odigranih utakmica nalazi na petoj pozicije sa čak deset bodova zaostatka za liderom, ekipom Barcelone, te su u potrazi za pojačanjima za narednu sezonu.

Kane je već nekoliko sezona unazad jedna od najvećih transfer meta tima iz Madrida koji je ove sezone postigao 24 gola manje od Barcelona.

Prema navodima inostranih medija Tottenham je postavio cijenu za Harrya Kanea od čak 310 miliona funti, što je čak 112 miliona funti više nego što je Paris Saint-Germain platio Neymara u augustu 2017. godine.

Ekipa Reala još uvijek nije nadomjestila odlazak Cristiana Ronalda, koji je postizao najmanje 40 golova u posljednjih osam sezona, prije nego se odlučio na prelazak u Juventus.

Karim Benzema i Gareth Bale su trenutno najbolji strijelci ekipe sa 12 i 10 postignutih golova u svim takmičenjima, ali postoji opcija da obojica budu prodani kako bi Kane mogao biti doveden na Santiago Bernabeu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.