x

premiership

Tottenham s dva igrača manje izgubio u Bournemouthu i ugrozio Ligu prvaka

Nogometaši Bournemoutha pobijedili su na Vitalityju u okviru 37. kola Premiershipa ekipu Tottenhama rezultatom 1:0 i tako nastavili s promjenjivim igrama i rezultatima u posljednje vrijeme.

Tottenham je bio daleko bolja ekipa u prvom poluvremenu. Vršili su konstantan pritisak i stvorili veliki broj prilika, ali je odbrana domaćih na čelu s fantastičnim golmanom Traversom izdržala sve nalete.

Dvije minute prije odlaska na odmor desio se možda i ključni trenutak utakmice kada je Son Heung-Min zbog udaranja protivnika zaradio isključenje.

Da stvar bude gora po Spurse, pobrinuo se rezervista Foyth koji je za samo dvije minute provedene na terenu u nastavku meča zbog brutalnog starta dobio crveni karton pa je Tottenham utakmicu okončao sa samo devet igrača.

Bournemouth je od tada krenuo silovito, uputili su čak 14 udaraca ka golu Tottenhama, a na kraju u 91. minuti i zasluženo stigli do trijumfa. Fraser je odlično izveo korner, a Ake glavom loptu pospremio u mrežu za slavlje oko 10.000 domaćih navijača.

Bournemouth je skočio na 12. mjesto Premiershipa, dok je Tottenham na trećoj poziciji, ali im ozbiljno visi igranje u Ligi prvaka naredne sezone.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.