x

Zenica

Tour de Zenica - vožnja biciklom, umjesto korištenja automobila!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
U nedjelju, 28. juna 2020. godine, na platou ispred robne kuće Bosanka, odnosno tamo gdje počinju svi susreti mladih Zeničana – „Kod sata“ održat će se Tour de Zenica s početkom od 17h. Cijeli događaj osmišljen je i nastao u sklopu projekta Pollution Revolution. 

Tour de Zenica je događaj koji će spojiti dvije stvari – vožnju biciklom, umjesto stalnog korištenja automobila i dodatnog zagađenja, te kulturno-historijsku baštinu grada Zenice.

Naime, svi koji odluče učestvovati na ovom eventu, svojim biciklima će doći ispred robne kuće Bosanka gdje će dobiti svoju prvu zagonetku. Rješenje zagonetke odvest će ih na sljedeću lokaciju, odnosno do jednog od zeničkih kulturno-historijskih spomenika gdje će dobiti svoj novi zadatak. Ispravnim rješenjem i tumačenjem ukupno šest pripremljenih zagonetki koje se odnose na najvažnije zeničke spomenike, učesnici će doći na konačno odredište na kojem će se održati revijalni dio programa.

Tour de Zenica je događaj koji nije takmičarskog karaktera, ali vam pruža izvrsnu priliku da istražite svoj grad, provjerite koliko poznajete njegovu historiju i baštinu, budete fizički aktivni, i pritom se družite i razmjenjujete utiske sa svojim vršnjacima. Nakon rješavanja zagonetki i vožnje biciklom, učesnike očekuju prigodno osvježenje, puno zabave i veselog druženja.

Dođite sa svojim biciklima i prijateljima, i uljepšajte čitav događaj. Molimo vas da svoju potvrdu dolaska prethodno izvršite putem maila: [email protected].

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).


.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / radio active

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.