x

Toyota će ubrzati korak ka elektrifikaciji

Novi šef Toyote, Koji Sato, najavljuje da će ubrzati korak ka elektrifikaciji u toj kompaniji, sa fokusiranjem na nove Lexus električne modele.

Toyota je naišla na kritike jer je kasnila sa ponudom električnih automobila i fokusom na isporuku hibridnih. Toyota je doduše već izložila strategiju za električne automobile otkrivši prije više od godinu dana 15 novih električnih modela iz Toyote i Lexusa. Do sada smo vidjeli Toyotu bZ4X i Lexus RZ.

Dok se Koji Sato sprema da preuzme dužnost od Akia Toyode, jasno je stavio do znanja da, iako će Toyota u budućnosti proizvoditi SUS i hibridna vozila, on želi da ubrza prelazak na električna vozila fokusirajući se na Lexus električne modele.

Lexus se prodaje prije svega u zemljama gdje ne postoji samo uspostavljena i rastuća mreža za punjenje EV, već i podsticaji za takva vozila i, što je najvažnije, dovoljno bogatstva da se živi sa visokim troškovima EV.

Koji Sato dodaje: "Da bismo isporučili atraktivna električna vozila većem broju kupaca, moramo da pojednostavimo strukturu automobila, a sa razmišljanjem o EV-u, moramo drastično promjeniti način na koji poslujemo, od proizvodnje do prodaje i servisa. Lexus će voditi ovu transformaciju."

Sljedeća generacija električnih automobila dolazi sa namjenskom platformom i novom tehnologijom baterija, a Lexus će je lansirati 2026. godine, prenosi "AutoBlog".

Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.