x

Kompletiranje ponude

Toyota predstavila i treću karoserijsku verziju nove Corolle

Trovolumenskom karoserijom najprodavanijeg automobila svih vremena Toyota je upotpunila ponudu nove generacije Corolle koja u svom 12. izdanju u prodaju stiže početkom naredne godine.

I nova Corolla Sedan zasnovana je na modernoj TNGA platformi (Toyota New Global Architecture) na kojoj japanska automobilska kompanija već nudi nekoliko svojih aktuelnih modela. 


Kupci novog Toyotinog automobila koji se priključio ranije predstavljenoj dvovolumenskoj i karavanskoj karoserijskoj verziji mogu računati na odlično izolovanu putničku kabinu i veoma dopadljiv izgled karoserije koja je nešto kraća u odnosu na karoseriju Corolle prethodne generacije.

Istovremeno, strukturalno znatno čvršća Corolla dobila je povećan trag točkova i mnogo moderniji sistem zadnjeg ovjesa, a međuosovinsko rastojanje je isto kao na karavanskoj verziji Touring Sports. S boljim paketima opreme automobil će se, pored ostalog, nuditi s LED svjetlima i 18-inčnim točkovima.


Pored poznatog 1,6-litarskog benzinskog atmosferskog motora u kombinaciji sa CVT ili ručnim 6-stepenim mjenjačem, nova Corolla Sedan će se nuditi i u hibridnoj kombinaciji koju čini elektromotor i revidirani 1,8-litarski četverocilindarski benzinski motor koji će svoju snagu na podlogu prenositi posredstvom novog CVT mjenjača. 

Bez obzira na odabrani paket opreme sa svakom Corollom stiže mnogo standardne opreme, sigurnosnih sistema i sistema za asistenciju vozaču, a u standardnoj opremi je i multimedijalni sistem kojim se upravlja preko centralno postavljenog 7-inčnog displeja (8-inčnog s boljim paketima opreme). 


Sistem je kompatibilan s postojećim aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay, a s boljim paketima opreme stiže i navigacioni sistem i vrhunski audiosistem iza kojeg stoji renomirana kompanija JBL.

Nova Corolla u prodajne salone stiže u prvom kvartalu naredne godine i nema sumnje da će biti (ostati) među bestsellerima u svojoj kategoriji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.