x

Nova vremena

Toyota pripremila mnoge novosti za predstojeći Sajam automobila u Parizu

Na ovogodišnjem izdanju Sajma automobila u Parizu Toyota će, pored nekoliko novih modela automobila, prikazati i kako ojačava svoje temelje i priprema se za budući rast.

Automobilska industrija ulazi u razdoblje kakvo se događa jednom u stoljeću, a Toyota se za to priprema prelazeći iz proizvođača automobila u stvaratelja inovativnih oblika mobilnosti nudeći sve bolja rješenja mobilnosti za sve.

Ova transformacija japanskog brenda otkrit će se i u novom izložbenom štandu na predstojećem Sajmu automobila u Parizu koji odlikuju tri odvojena dijela. Prvi je posvećen novim rješenjima mobilnosti i budućim inovacijama. Drugi slavi Toyotine aktivnosti i uspjehe u automobilskom sportu, a treći dio je posvećen Toyotinim novim modelima s jasnim fokusom na ponudu najnovijih hibrida.


Kako bi u punoj mjeri oslikali promjenu okvira medijske komunikacije, tradicionalnu konferenciju za novinare na Toyota štandu zamijenit će novi digitalni format "na zahtjev“ kojem je moguće pristupiti u bilo kojem trenutku: na samom štandu ili online bilo gdje u svijetu.

Toyota će na Sajmu automobila u Parizu ekskluzivno prikazati aktuelnu hibridnu tehnologiju i novu globalnu arhitekturu TNGA (Toyota New Global Architecture) koja čini temelj Toyotine ponude novih proizvoda i pogonskih sklopova i omogućava razvoj oblikovanja unutrašnjosti i vanjštine sa snažnijim emotivnim naglaskom, a nakon više od 20 godina razvijanja, poboljšavanja i širenja baze kupaca za svoje hibride modele automobila u Parizu će ove godine biti izložena samo hibridne opcije: od kompaktnog Yarisa do posljednjih generacija modela Corolla, RAV4 i Camry.


Publici će premijerno biti predstavljena nova Corolla i njena praktičnija verzija TouringSports. Zasnovana na novoj platformi TNGA-C nova Corolla nudit će se u dvije hibridne pogonske opcije: s benzinskim 1,8-litarskim i novim dvolitarskim motorom.

Novi RAV4 imat će svoju evropsku premijeru, ponosi se snažnim i upečatljivim izgledom, novom platformom TNGA-K i novim hibridnim pogonskim sklopom s 2,5-litarskim benzinskim motorom.


Nakon 14 godina u Evropu se vraća i Toyotin model Camry koji je također zasnovan na novoj TNGA-K platformi i za pogon će koristiti hibridni pogonski sistem s 2,5-litarskim motorom.

Na Sajmu automobila u Parizu prije 20 godina popularni Yaris imao je svoju svjetsku premijeru, a u to ime Toyota će premijerno predstaviti posebnu ediciju "Y20“ koju karakteriše ista zlatnožuta boja karoserije u koju je bio obojen prvi Yaris iz 1998. godine, ali ovaj put uz dvobojnu kombinaciju s kojom stiže tamnosivi krov i drugi tamnosivi detalji. Drugo posebno izdanje Yarisa, verzija GR Sport, slavi uspješnu sezonu Toyota GAZOO Racinga na svjetskoj rally sceni.

Na dijelu posvećenom Toyotinom trkaćem odjelu GAZOO Racing bit će izložen i pobjednički automobil s ovogodišnje trke 24 sata Le Mansa Toyota TS050 Hybrid LMP1.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.