x

Toyotina Supra će teško doživjeti novu generaciju

Male su šanse da legendarna Supra dobije novo izdanje.

Poznato je da je aktuelna generacija BMW-a Z4 u bliskim rodbinskim odnosima sa Toyotinom Suprom. Oba brenda su profitirala kroz saradnju u razvoju, jer nijedan od pomenutih automobila ne bi mogao samostalno opravdati kapitalna ulaganja koja su potreba za stvaranje jednog takvog četvorotočkaša.

Kako je BMW već odlučio da će Z4 uskoro biti stvar prošlosti, gotovo je izvjesno da će takva sudbina zadesiti i Supru. Uostalom, ovaj dvojac dolazi i iz iste fabrike u Austriji.


Već neko vrijeme evropska publika pokazuje sve manje interesovanja za kupe automobile. Uz to i sportski aduti gube bitku pred naletom SUV segmenta. Tako je prošle godine Toyota Supra u Evropi uspjela da nađe put do samo 1.059 kupaca.

Sasvim je jasno da je ta brojka nedovoljna velika da opravda stvaranje nove generacije, bar za potrebe evropskog tržišta.


Zanimljivo je da je japanska marka pri predstavljanju strategije u vezi sa elektrifikacijom prikazala veliki broj konceptualnih modela, a jedan od njih bio je i električni sportista koji bi trebalo da se nađe na tržištu do 2030. godine, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.