x

Zenica

Tradicionalna 12. po redu "Noć rock’n’rolla" Vranduk 2022. (Foto)

Već tradicionalna, 12. manifestacija održala se u Vrandučkoj tvrđavi. Ulaz je bio besplatan a manifestacija je uvrštena u 5. „Zenica Summer Fest“, koji traje od 29.7. – 17.8.2022.godine.

Vranduk je po 12. put bio domaćin ove manifestacije, a riječ je o projektu koji egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca.

Kada je pokrenuta ideja o večeri rock’n’rolla u krugu zidina Starog grada Vranduk, mnogi su bili skeptični da će zvuci urbane muzike, uz koju su odrasle generacije i generacije naraštaja zeničkog kraja, odjeknuti srednjovjekovnom tvrđavom. Ipak, 30. jula 2010. godine, upornost nekolicine entuzijasta umjetnika u zrelijim godinama, uz podršku njihovih prijatelja se isplatila. Dosadašnjih 11 održanih manifestacija finansirane su uglavnom vlastitim sredstvima i nekim sponzorima, a nekoliko stotina posjetilaca na Vranduku tih julskih večeri svjedočilo je simboličnom povratku na scenu pomalo zaboravljenih muzičara. Kroz ove Noći rocka na Vranduku prošlo preko 30 bendova iz više gradova BiH.

Pokazalo se da je ovo zasigurno jedan od najljepših događaja u regiji sa puno duše i energije koju nosi sam ambijent i publika.

Ove godine zenički Taxi bend je samo otvorio veče kao veterani, a ostalo su nastupili sve mladi i većinom autorski bendovi. Post Rem su iz pop rok škole Sarajevo, koju vodi i Ismet Nuno Arnautalić, jedan od osnivača Indexa i oni su pobjednici Omladinskom festivala Bendovi zovu 033.

Dvojac Ema& Irnes su već poznati sa svojim autorskim pjesmama. Orion iz Vareša karakterizira to što su mlade djevojke i sviraju rok, a Pandemic stereo, također autorski bend, sa specifičnim stilom i već su nastupali čak i u Beogradu i Novom Sadu -, kazao nam je Nisvet Abdulović, projekt menadžer ovog projekta.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.